Бети Баракова и Борислав Ганчев водят отбора на Пирин Лейдис, след като досегашният наставник Стивън Хамилтън бе освободен от поста си. Ето какво сподели пред www.fcpirin.com треньорката на женския ни отбор.

– Как върви подготовката за мача с Риал (Ковачевци)?

– „Въпреки многото контузени състезателки се готвим с пълни сили и максимална концентрация, както за всеки един мач. Стараем се постоянно да вдигаме нивото и да се подобряваме“.

– Вече няколко мача заедно с Боби Ганчев сте начело на отбора, какви са впечатленията ви?

– „Ние сме с отбора още от началото му като Пирин Лейдис и смея да твърдя, че сме успели да разберем, както силните, така и слабите му страни. Имаме пълно доверие в момичетата. Надявам се да сме здрави и да печелим точки. Вярвам във всяка една от тях“.

– Какви са целите през този сезон?

– „Целите са ни високи. Първото място ще бъде трудно, но ще се стараем да взимаме всеки един мач и да вървим нагоре в класирането. Има още много мачове до края, ще търсим максимума точки“.

– Кое е по-важно – класирането, резултатите или качеството на играта?

– „И трите неща са много важни. Ако вървят ръка за ръка ще е чудесно и няма как да не дойдат и резултатите. Върху тях сме се концентрирали“.

– Кои състезателки можеш да отличиш в мачовете като водещи фигури?

– Футболът е колективен спорт и всички 11 на терена са важни. Очакваме себераздаване. Всяко едно момиче трябва да се бори до край и да иска победата във всеки мач“.

– Здравка Парапунова и Полина Ръсина бяха повикани в националния отбор за контролата със Сърбия. Има ли други момичета от Пирин Лейдис, които биха могли да облекат екипа на България?

– „Щастливи сме, че имахме повикани момичета в националния отбор, които се справиха чудесно. Здравка вкара прекрасен гол в последната среща. Дано следващият път да имаме повече момичета, на които да се гласува доверие. Сформирането на женски национален отбор след такава пауза е нещо прекрасно”.

– До края остават няколко двубоя, какви са очакванията?

– “Имаме още 3 мача, в които да покажем добра игра. Очакваме да спечелим без да подценявам никой от съперниците. Ако сме концентрирани и покажем това, което можем, ще спечелим и трите мача”.