ОФК „Пирин” загуби днешната контрола с „Беласица” Струмица с 1:3. Орлетата играха доста самоотвержено в по-голямата част от мача, но съдийски грешки и късмет за гостите доведоха до убедителна загуба.
Македонците влязоха по-добре в мача и бързо отбелязаха едно попадение чрез Мирчевски, още във 3-та минута. Пиринци започнаха по-стъписано, но постепенно се поокопитиха и изравниха играта. В шестата минута, каращият проби Мохамед Айнани се освободи добре пред наказателното поле, но стреля в страни от вратата. В 14-та минута Михайлов не успя от близо да отбележи след центриране, като ударът му срещна гредата.
Стоев имаше възможност да отбележи в 23-та минута, но след центриране и удар с глава, топката мина в страни от вратата.
В 29-та минута гостите стигнаха до странно попадение, след като Ангелски бе изблъскан на границата на наказателното поле, топката му бе отнета и Мирчевски вкара в опразнената от стража на зелените врата.
Домакините вложиха много усилия в началото на втората част, но до гол се стигна чак в 68-та минута, когато Грозданов центрира отлично от ляво, а Янев вкара красив гол с глава.
Крайното 1:3 бе фиксирано от дузпа в 76-та минута чрез Балдовалиев, като самото нарушение за най-строгото наказание липсваше, а съдията се подведе категорично.

Стартов състав на Пирин днес:

Ангелски, Адемов, Пушкаров, Стоев, Бастунов, Костадинов, Георгиев, Айнани, Благов, Кюсис, Михайлов.
След почивката в игра влязоха: Грозданов, Мутавджийски, Пабло, Янев, Цолев, Ергин, Митрев, Любомиров, Ангелов, Митев, Гуцев и Петров.