Тържествата по случай 100-години Пирин

По повод въпросите относно празненствата, посветени на 100-годишнината на клуба припомняме, че честванията стартираха още през месец април тази година. Тогава бяха проведени две срещи между феновете и ръководството, на които официално бяха поканени всички приятели на Пирин и изложба, посветена на клубната история. Тържествата ще завършат през април 2023 г. с голям празник, който както вече бе обявено, изисква повече време за организация от първаначално предвиденото.

Следващата стъпка за отбелязването на 100-годишнината е изработването на специална юбилейна линия от клубни артикули, които ще бъдат налични в най-скоро време и всеки привърженик на Пирин ще може да се сдобие с тях.

В същото време искаме да благодарим на Община Благоевград за пълната подкрепа, която ни оказва по време на предварителната организация на юбилея.

Относно отлагането

Според предварителния план основният празник по случай юбилея на клуба трябваше да включва приятелска среща с реномиран съперник, която да се проведе на 22.09.2022, но поради независещи от нас обстоятелства, планираната среща така и не се състоя. В последствие празникът бе отложен за 22.10 и трябваше да включва мач между ветерани на клуба, концертна програма и други активности. Поради невъзможността към празничната програма да се присъединят множество важни участници и краткото време за подготовка, бе взето решението празникът да бъде отложен за 22.04.2023 г.

Благодарим за разбирането и само Пирин!