При победата с 8:2 в двубоя срещу Олимпия (Шумен) 13-годишната Катерина-Мария Равначка отбеляза първия си гол в официален мач за женския представителен отбор на Пирин. Талантливата нападателка от Крупник дебютира в държавното първенство още през миналия сезон, когато треньорката на Пирин Лейдис Изабел Баракова й дава шанс в мач срещу отбора на Пълдин. Ето какво сподели младата надежда на Пирин Лейдис пред www.fcpirin.com

– Здравей, Катерина-Мария. Отбеляза първия си гол в официален мач от женското първенство. Как се чувстваш?

– Чуствам се страхотно и се гордея със себе си! Това ме мотивира още повече да тренирам и да се развивам! За една нападателка като мен това е много важно. Тренирам много усилено под ръководството на нашата треньорка Изабел Баракова. Тя постоянно ни повтаря, че трябва да тренираме здраво и трудът ни ще се отплати на терена. Така и става. Ето че вече записахме две поредни победи и това ни дава самочувствие да продължим напред.

– Как се насочи към футбола? От кога си в Пирин?

– Тренирам футбол от много малка. Това е като хоби и страст за мен. Вече една година съм част от отбора на Пирин Лейдис до 15 години, като първоначално започнах при Светослав Костурков. От няколко месеца ме взимат да участвам в мачовете на женския отбор. Това е голяма чест за мен, защото всички знаем какво означава Пирин за хората от нашия регион и не само. Гордея се, че съм част от Пирин и съм благодарна на моята треньорка Бети Баракова.

– Как приемат родителите ти това, че играеш футбол?

– Много се гордеят с мен и ме подкрепят! Никога не е имало проблеми, че съм избрала този спорт. Женският футбол вече е навсякъде по света. Футболът не е само мъжка игра, а може да бъде практикуван и от момичета.

– Имаш ли любим футболист? Кой е любимият ти отбор?

– Любимият ми футболист е Кристиано Роналдо, а любимият ми отбор е Ливърпул. В българското първенство стискам палци на всеки мач за Пирин!

– Къде учиш? Играеш ли футбол със съучениците ти?

– Уча в средно училище с изучаване на чужди езици ,,Св. Климент Охридски”. Училището е преди всичко. След това идва футболът. Случва се понякога да ритаме, но когато остане време от учене. Старая се да вървят нещата в училище, защото е много важно.

– Как те приемат по-големите момичета в Пирин?

– Приемат ме много добре и се сприятелихме бързо. Опитвам се постоянно да се уча и да взимам пример от по-големите. Имаме доста добри футболистки тук. Много се радвам за шанса, който имам да стана част от женския футбол още на 13 годишна възраст! Това е огромна възможност за мен и не смятам да я изпускам.

– Мечтаеш ли за професионална кариера в чужбина?

– Това е една от най-големите ми мечти, както разбира се да играя в националния отбор на България. Ще тренирам много и се надявам да осъществя тези мечти! Знам, че във футбола всичко се постига с много труд и желание.