С мисъл за обещаващо бъдеще и спомен за славното минало, ДЮШ на Пирин (Благоевград) тръгва по нов път. Целта пред новото ръководство е школата на „орлетата“ отново да се превърне в една от водещите в страната.

Академията, известна като „люпилня на таланти“ е дала редица кадри, които са се превърнали в легенди на българския футбол и са прославили Благоевград и страната ни по света.

Кметът на града – Илко Стоянов поставя развитието на школата като една от основните си цели в своя мандат. Градоначалникът е дал пълен картбланш за действие на ръководството на академията в лицето на управителя на ОФК Пирин – Атанас Дафинов, с което гарантира увереност в своя избор на екип.

Новият директор на ДЮШ на Пирин Петър Карачоров ще се опита да внедри нова футболна философия, чрез която клубът да запазва най-перспективните си таланти и същевременно да ги развива и подготвя качествено за професионалния футбол. Поставените високи цели, ще изискват не само доста работа и усилия, но и време за изпълнение.

Изискванията към треньорите ще бъдат завишени, с цел тяхното израстване и подобрение на тренировъчния процес и усъвършенстването на младите играчи.

Правят се панове за значително подобрение на материална база, чрез изграждането на нови терени в бъдеще. В близките дни на треньорите ще бъдат предоставени нови пособия за работа, чрез които да се спомогне за подобряване на работния процес.

Футболна академия Пирин разполага с 9 отбора в отделните възрастови групи.

Ето и треньорите по възрасти:

U19 – треньор Александър Царевски

U17 – Елитна група – треньор Манол Занев

U16 – треньор Димитър Наков

U15 – треньор Димитър Коемджиев

Сборна U15 – треньор Венелин Товиров

U14 – треньор Радослав Бачев

U13 – треньор Антон Костадинов

U12 – треньор Георги Забунов

U11 – треньор Станислав Атанасов и Мариян Нешов

Екип:

Управител ОФК Пирин: Атанас Дафинов

Директор ДЮШ: Петър Карачоров

Кондиционни треньори: Антон Иванов, Борислав Ганчев, Никола Кърцелски

Треньори на вратарите: Главен треньор – Мирослав Митев, Страхил Петров, Марио Кирев, Филип Димитров

Координатор: Драган Стойков

Кинезитерапевт: Силвия Манова

Психотерапевт: Цветелина Хаджиева