Пирин завърши наравно 0:0 с Монтана в третата си приятелска среща от началото на подготвителния период. Двубоят се игра на стадиона в столичния квартал Требич и е трети поред без допуснат гол за нашия отбор. Съперникът ни ще участва в бараж за класиране в елита, който ще се проведе на 17 юли.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Нападателят на монтанци Атанас Илиев отправи първия точен удар в мача в 6-ата минута, но нашият страж Франческо Руберто улови топката без проблем.
Пет минути по-късно Атанас Илиев отново се озова на чиста позиция след центриране на Димитър Илиев, но този път не намери очертанията на вратата. В 36-ата минута Преслав Йорданов получи топката с гръб към вратата, успя да се завърти и да стреля, но ударът му попадна право в ръцете на стража на Монтана.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 59-та минута Джордж Оукли задържа майсторски топката и пусна пас към Красимир Станоев, който шутира от дистанция, но стражът Симеонов плонжира и спаси. В 64-тата минута мениджърът Уорън Фийни замени целия стартов състав с нови 11 играчи. Секунди след това Илиев стреля с глава в аут, след като засече центриране на Тони Тасев от корнер. Три минути преди края на редовното време Алексиев се завъртя майсторски към вратата и стреля, но Симеонов успя да избие топката в корнер. Следващата ни контрола е на 14 юли срещу Вихрен (Сандански) в град Разлог.
Стартов състав: Франческо Руберто, Александър Дюлгеров, Стилиян Николов, Николай Бодуров, Архан Исуф, Джон Аийна, Спас Георгиев, Красимир Станоев, Конър Хендерсън, Преслав Йорданов, Джордж Оукли.
Второто полувреме влязоха: Исмет Кисьо, Мариян Вангелов, Петър Кепов, Димитър Алексиев, Мирослав Пушкаров, Владислав Златинов, Иван Тасев, Антон Карачанаков, Асен Либяховски, Димитър Митев, Александър Бастунов.