Във връзка с разпространената информация от спортни сайтове, които в търсене на евтини сензации и няколко клика повече, „обявиха“ имената на футболисти и служител на ФК Пирин с положителни проби за Covid-19, трябва да направим следното уточнение.

Във въпросните публикации фигурира името на наш състезател, който е с отрицателна проба за Covid-19. Следователно информацията, за това че е заразен, не отговаря на истината.
ФК Пирин припомня, че едно от основните правила в журналистиката е свързано с проверяване на информацията в дадена публикация и съответно – търсене на официално потвърждение за нея.

Определяме публикации като споменатата по-горе не само като „клюкарски“, а в случая и като уронващи достойнството на нашите състезатели и служител.

Считаме, че съобщаването на имената на наши футболисти и служител в публичното пространство като заразени с Covid-19, не кореспондира с журналистическата и най-вече с чисто човешката етика. Освен, че е проява на лош вкус и професионална безпомощност, разбира се.

Клубът не обяви имената на футболистите и на своя служител с положителна проба за Covid-19, защото се съобрази с тяхното желание това да не се случи.

ФК Пирин уверява, че медицинският екип и клубното ръководство са в постоянен контакт с далите положителна проба и следят отблизо ситуацията.

Призоваваме ви да бъдете внимателни при избора на средства за информация и да не се доверявате на публикации, които не са потвърдени от официалните информационни канали на клуба.

Бъдете здрави!

Само Пирин!