ОФК Пирин запази статута си на професионален отбор за сезон 2019-20 г. „Орлетата“ успяха да победят доста трудно състава на Лудогорец II с минималното 1:0 днес на стадион „Христо Ботев“, с което успяха да задминат отборите на Несебър и Ботев Гълъбово.
Двубоят въобще не беше лесен за благоевградчани, които срещнаха сериозен отпор от гостите от Разград, в чиито отбор преобладаваха основно юноши.
Зелените сами направиха мача си труден, след като в края на първата част Благов пропусна да реализира дузпа, изработена от Петров.
Нервност и припряност пред гола изиграха лоша шега за пиринци, като в края на мача се наложи в игра да влиза и изкаралият неприятно заболяване наскоро Владислав Златинов.
Имено той реализира втора дузпа, отсъдена за нарушение срещу Веселин Любомиров в 83-та минута.
Така момчетата на старши треньора Иван Стойчев изпълниха мисията, която преди около месец-два изглеждаше почти невъзможна, запазвайки и честта на югозападния футбол, който ще има поне един представител при професионалистите и през следващия сезон.
С тези три точки ОФК Пирин прати Несебър в аматьорския футбол, заедно с Добруджа.
Пиринци ще тренират още веднъж през следващата седмица и след това излизат в почивка до средата на Юни. Очаква се, новото първенство на Втора лига да започне на 20.07.