ФК Пирин привлече двама нови футболисти. Полузащитникът Емил Янчев и крилото Андрей Йорданов вече са част от “орлетата”. Двамата записаха неофициален дебют, след като играха по едно полувреме във вчерашната контрола със Септември (София).

Новите попълнения бяха представени от президента на клуба Станислав Манолев и техническия директор Светослав Дяков.

Емил Янчев е роден на 8 февруари 1999 година във Варна. Юноша е на Черно море, където в продължение на четири години е част и от първия отбор. Миналото лято преминава в Локомотив (Пловдив), който е последният му отбор.

„Искам да благодаря на ръководството, че ме потърси. Много се радвам, че съм част от този велик клуб с традиции. Ще дам всичко от себе си този отбор да бъде фактор в българското първенство. Чувствам се много добре. Обстановката в съблекалнята е отлична. Ще се борим за възможно най-високо класиране през следващия сезон“, заяви Емил Янчев.

„Приветствам Емо Янчев в отбора. Той е точно от този тип футболисти, които търсим. Младо перспективно момче, български играч. Целият спортно-технически екип виждаме потенциал в него и се надяваме, че ще го демонстрира. Пожелавам му успех. Да бъде здрав и се надявам да показва това, което може“, заяви технически директор Светослав Дяков.

Андрей Йорданов е роден на 6 септември 2001 година в Кюстендил. Юноша е на ЦСКА, а през миналия сезон игра в тима на Царско село. Андрей е племенник на бившия играч на Пирин, ЦСКА, Марек, Вихрен и Берое Евгени Йорданов.

„Андрей е младо и талантливо момче. Запознат съм отлично с неговите качества. Доста добре играе един на един и има скорост. Надявам се да се адаптира добре в отбора. Пожелавам му успех. С неговото привличане и с това на Янчев ние с Дяков подхващаме една линия в трансферната ни политика, свързана с привличането и даването на шанс на млади български футболисти. Мисля, че това е пътят“, заяви президентът Станислав Манолев.

„Изключително съм щастлив, че съм част от този голям отбор с тази невероятна публика. Благодаря на ръководството, че ми дава този шанс. Ще работим здраво, за да се представим на така желаното високо ниво“, каза при представянето си Андрей Йорданов.