ОФК Пирин ще стартира серията от контролни срещи в четвъртък. Орлетата се изправят срещу ФК „Кариана“ Ерден в Банско на стадион „Свети Петър“, като мачът е с начален час 18:00.
С отбора в момента тренира група от 28 състезатели, но тя ще бъде редуцирана до неделя, когато вечерта пиринци заминават на 8 дневен лагер в с. Баня. Отборът ще отседне в един от месните СПА хотели и ще води тренировъчен процес на терените на фирма „Евима“.
С тима от днес тренира юношата на Тотнъм Саджит Куил, който кацна от Англия вчера. Той се подвизава на постовете централен полузащитник и защитник.
Междувременно организационната работа на стадион „Христо Ботев“ кипи с пълна сила, като стабилизирането на клуба е вече много близо. Поръчана бе официалната екипировка „Умбро“, която ще пристигне седмица или две преди старата на шампионата на Втора Лига.
Този петък в зала „22 септември“ предстои и редовна сесия на ОбС Благоевград. Вчера бе входирано официално писмо с желанието на представителя на „Емирейтс Уелт“ Ива Уорън да изложи пред обществеността намеренията и плановете свързани с развитието на ОФК Пирин ЕООД Благоевград. Г-жа Уорън ще представи пред общинските съветници сериозността на поетата от нея инициатива за партньорство и ще даде подробности относно дейностите по стабилизирането на клуба през последните две седмици.