Пирин стартира подготовка, представи новия старши треньор, нов партньор и нов директор на ДЮШ
С традиционния водосвет за здраве и успехи на стадион „Христо Ботев“, Пирин проведе първа тренировка за 2022 година. Радослав Митревски, който по-рано през деня бе представен като нов старши треньор на представителния отбор, изведе за тренировка общо 28 футболисти. Групата включва всички футболисти, които завършиха миналата календарна година като част от отбора с изключение на вратаря Ник Хенгелман, чийто договор изтече и не беше подновен. Пробен период ще преминат общо 7 футболисти – японският полузащитник Кацуки Такахаши (за последно играл в шведския Ескилстуна), юношата на ЦСКА-София Даниел Иванов (офанзивен полузащитник, който за последно игра в Нефтохимик), юношата на Лудогорец Стилян Спасов, който е син на бившия играч на Пирин Ивелин Спасов и играе като крило, френското крило Жан Пиер Да Силва (за последно игра Нефтохимик), португалският нападател Уилсон Филипе (за последно игра в Нефтохимик), както и американците Десмънд Уилиъмс (защитник) и Кристофър Хоукинс (полузащитник), които са познати на треньорския щаб от престоя си в Благоевград с отбора на Soccer Universities. Тренировъчният процес по време на подготвителния период ще премине на терените на базите в село Рилци, град Рила и терена на стадион „Христо Ботев“.

По време на зимния подготвителен период са планирани шест приятелски срещи:

19.01 срещу Струмска слава
22.01 срещу Спортист (Своге)
29.01 срещу Септември (София)
04.02 срещу Етър
08.02 срещу Локомотив (Пд)
12.02 срещу Левски (София)

На специална пресконференция днес бе представен и новият партньор на ФК Пирин – сайтът www.8888.bg, който ще подпомага финансово клуба. Генерален спонсор остават компаниите на собственика на ФК Пирин г-н Пол Белогур. На срещата с медиите взеха участие изпълнителният директор на клуба Таско Тасков и маркетинговият директор на www.8888.bg Александър Личев. Двете страни изразиха задоволството си от началото на партньорството и си пожелаха то да бъде ползотворно и успешно.

Малко по-късно пред медиите и в присъствието на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов бе представен и новият старши треньор на представителния отбор – Радослав Митревски, който заедно с Петър Михтарски бе начело на тима в последните две срещи от Първа лига преди паузата – срещу ЦСКА-София и Лудогорец.

„Обикновено казвам добре дошъл на човек, с който започваме да работим, но в случая Радослав Митревски е у дома, затова просто му пожелавам му успех и го приветствам. Получи шанс в края на миналата година да води отбора и мисля, че го използва по-възможно най-добрия начин. Вярваме в него“, заяви изпълнителният директор на клуба Таско Тасков.

„Започваме подготовка с надежда и оптимизъм. Отлично осъзнавам каква отговорност е, да водиш отбор като Пирин. Особено в година, в която клубът ще празнува своя 100 годишен юбилей. Скоро ще уточним окончателно и и последните подробности относно щаба, с който ще работя. На този етап е сигурно, че Борислав Ганчев ще бъде кондиционнен треньор, а Калоян Генов е помощник треньор. Контролите вече сме ги обявили, останалото е въпрос на здрава работа“, заяви при официалното си представяне Радослав Митревски.

Изпълнителният директор Таско Тасков благодари на лидерите на отбора Николай Бодуров, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Петър Занев и Станислав Костов, които в края на миналата година, и съобразявайки се с трудните финансови времена за целия футболен свят, се съгласиха да намалят своите възнаграждения наполовина. Към благодарностите на Тасков се присъедини и кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

Стоянов представи и новият директор на Детско-юношеската школа на клуба Петър Карачоров.
„ Изключително съм доволен от съвместната ни работа с ФК Пирин. Има едно отлично взаимодействие. Целта е да произвеждаме футболисти в нашата школа, която е известна навсякъде. Пирин трябва да запази своето „зелено сърце“, но същевременно трябва да е клуб, който е отправна точка за футболисти, които идват, развизат се, допринасят за доброто представяне и радват хората. Ключовата дума е баланс. Особено в тези трудни времена. Пирин трябва а е платформа за развитие на играчи от европейско, световно ниво. В тази връзка е следващото ни действие, което аз като кмет и управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов предприехме. То е свързано с поканата и назначаването на вече доказания специалист в областта на детскоюношеския футбол Петър Карачоров като директор на Детско-юношеската школа. Харесахме неговите идеи и концепция. Той ме впечатли с доста неща. Петър е човек от нашия край и е със „зелено сърце“, но е и голям професионалист. Това че е два пъти треньор на годината е достатъчен показател, освен всичко останало, което доказал с титлите си. Имаме амбициозен план, Благоевград да стане отново регион, който да произвежда европейски и световни звезди. Така че новият директор има пълното ни доверие“, заяви кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

„Благодаря за доверието. Щастлив съм, че съм тук. За мен е удоволствие и чест. Ще дам възможност на всеки, който работи в момента в Школата да докаже своите качества, няма да бързаме с кадрови промени “, заяви при представянето си Петър Карачоров.