В неделя, 8 май, от 19:00 ч. Пирин гостува на Царско село в мач от 30-ия кръг на Първа лига.

След като си осигуриха и математически оставането в елита благодарение на победата с 1:0 срещу Ботев във Враца, сега целта пред „орлетата“ е да запазят първата си позиция в групата за разпределение на местата между 11-то и 14-то. В момента тимът на Радослав Митревски води в групата от четири отбора, като има преднина от 4 точки пред втория Локомотив (София).
Царско село е на последно място с актив от 21 точки, но само на две точки от 13-ото място, на което е Ботев (Враца) и което дава право на участие на бараж за оставане.

В миналия кръг Царско село завърши 0:0 при гостуването си на Локомотив (София). В рамките на плейофите Пирин отстъпи два пъти на предстоящия съперник – 0:1 като гост и 0:2 като домакин.

„След победата във Враца си осигурихме оставането в групата, което трябваше да стане дори по-рано. В оставащите мачове ще подходим максимално сериозно, защото в крайна сметка става въпрос и за крайното класиране на сезона, което е важно. Загубихме два пъти срещу Царско село, а това само по себе си показва, че няма как да говорим за подценяване. Искаме да да запазим настроението от победата във Враца и да завършим с достойнство сезона. Ако говорим за конкретна цел – да това е първото място в групата от четири отбора“, заяви пред www.fcpirin.com старши треньорът на Пирин Радослав Митревски.

Извън плановете за предстоящото гостуване е само наказаният за натрупани картони Спас Георгиев.