В неделя, 17 юли, от 21:00 ч. Пирин посреща ЦСКА 1948 в мач от 2-ия кръг на новия сезон в Първа лига. Това е и първо домакинство за „орлетата“, а информация за билетите може да намерите тук

В първия кръг Пирин поведе в резултата срещу Локомотив (Пловдив) с гола на Станислав Костов, но в крайна сметка отстъпи с 1:2. Именно Костов ще е единственият отсъстващ от групата на наставника Красимир Петров за предстоящия двубой, тъй като по време на въпросното гостуване счупи ръката си.

Ето какво сподели старши треньорът на Пирин пред www.fcpirin.com

„Доволен съм от тренировъчния процес през седмицата. Работихме върху подобрението на някои елементи и детайли, свързани най-вече с тактическото ни поведение на терена.

Надявам се, че ще покажем подобрение в сравнение с демонстрираното в Пловдив преди седмица.
Идеята ни е да играем добър футбол, да зарадваме нашите привърженици. Сигурен съм, че те ще напълнят стадиона и ще вдъхнат кураж на отбора. Убеден съм, че тяхната помощ може да ни бъде много ценна. Това важи особено за младите в нашия тим. Всеки първи мач у дома носи голяма доза ентусиазъм, но и малко напрежение. Това е нормално. В крайна сметка се надявам, че ще успеем да стигнем до първата ни победа за сезона.

ЦСКА 1948 направи много добра подготовка. Това се видя, както по време на приятелските срещи, така и още в първия кръг, в който победи силен отбор като Левски. Това е качествен тим, воден от класен и опитен треньор.
Станислав Костов отпада от групата, разбрахте причината. Имаме и добра новина. Иван Тасев тренира от два дни с отбора и има вероятност да попадне в разширения състав. Но дали това ще се случи ще преценим допълнително заедно с медицинския щаб и моите колеги от треньорския екип“, заяви Петров.