Телефон: +359 87 991 4003
Магазин: +359 88 977 1922
shop@fcpirin.com

ТЕРЕНИ - FC Pirin Blagoevgrad - Official website

Стадион Христо Ботев

Стадион „Христо Ботев” е построен през 1934 г., първоначално с една трибуна от дървени пейки. През 1973 г. за първи път той домакинства мачове от българската Първа лига, след като ФК Пирин получава място в елита. Тогава ръководството на клуба и Община Благоевград решават да построят още една трибуна, противоположна на централната, за да се настанят всички ентусиазирани фенове. В първия мач на разширения „Христо Ботев”, ФК Пирин играе срещу Славия София. На трибуните има над 17 000 привърженици, което все още се счита за най-високата посещаемост на домакинските мачове в историята на клуба. ФК Пирин печели мача 2-1, но това, което по-добре се помни от този ден е, че новоизградената трибуна започва да се тресе под тежестта на привържениците, които трябва да слязат от нея. В началото на настоящия век, южната трибуните започна да се руши. Властите решават,  че е станало опасно, и я затварят, като напълно я премахват през 2008 г. През сезон 2000-2001 г. дървените пейки на стадиона са заменени със зелени и бели пластмасови седалки. След 2008 г. капацитетът на стадиона бе 7 000 и след завършването на трибуната за привържениците на гостуващите отбори става 7 500. През лятото на 2009 г. община Благоевград започна ремонт на стадиона в размер на 1 500 000 долара. Проектът включваше подновяване на тревния терен, закупуване и монтаж на модерна дренажна и поливна система и закупуване на ново информационно табло. Проектът приключва през март 2010 г. През септември 2012 г. стадион „Христо Ботев” има вече и електрическо осветление, което създава възможност за домакинските мачове на ФК Пирин да се играят вечер, когато температурата, особено през лятото, е по-поносима за играчи и фенове.

Бази в Рилци и Падеш

Инфраструктурният капацитет на ФК Пирин бе едно от големите задължения и приоритети на община Благоевград през последните няколко години. Направени бяха някои много важни реконструкции и ремонти, които значително подобриха условията на работа, най-вече в клубната академия.В „Спортен комплекс Пирин” (Интерната) спортната база и спалните бяха напълно обновени. В момента там има 50 легла. Спортният комплекс се намира в близост до центъра на Благоевград, непосредствено до водещите гимназии в града. Разполага с мини футболно игрище с изкуствена трева за нуждите на най-малките възрастови групи в клуба. През зимата тренировъчните занятия се провеждат на закрито в хандбалната зала на комплекса.
На базата в близкото село Рилци бяха построени два нови терена със стандартен размер. Първият отбор и групите на академията тренират там. Самата база е 18 декара и  има три затревени терена за тренировка, от които два за официални мачове на отборите от академията. Село Рилци е на 4 км от Благоевград, на главен път Е79.
Отборите на академията тренират и на бейзболния стадион „Портър парк”, близо до Благоевград, където условията за занимания са отлични. Базата се намира в парк “Бачиново”, на 2км от Благоевград.
Съвсем нова база бе построена наскоро на територията на село Падеш в община Благоевград. Двата нови терена са лицензирани за официални мачове от шампионатите на отборите от академията и имат собствено електрическо осветление. Към терените има нови съблекални и санитарни помещения. Базата е на 10 км. от Благоевград.