В петък, 14 май, от 19:00 ч. Пирин ще изиграе последния си мач за сезона във Втора лига. „Орлетата“, които си осигуриха шампионската титла три кръга преди края на първенството посрещат отбора на Струмска слава (Радомир) на стадион „Христо Ботев“.

Атмосферата за срещата ще бъде празнична, като в програмата ще се включат Ансамбъл „Пирин“, мажоретките на Пирин, младата певица Александрина Механджийска и др.
Ден преди двубоя мениджърът на Пирин Уорън Фийни сподели очакванията си за предстоящия мач пред www.fcpirin.com

„Момчетата и всички в отбора работиха здраво, за да спечелим титлата и съответно промоцията в елита. След мача със Септември бях разочарован, че загубихме, така че, сега очаквам да зарадваме нашите фенове в последния мач за сезона. Атмосферата ще бъде празнична и съм много доволен, че ще можем да отпразнуваме успеха ни заедно с привържениците на Пирин. Това обаче не променя нашата цел, която е свързана със спечелването на трите точки. Планирам да дам шанс на млади играчи в предстоящия мач. Не е изключено да има дебютанти, но те са заслужили това с работата си.

Феновете ни подкрепяха през цялото време. Трогнат съм от факта, че в последното ни домакинство издигнаха флага на моята страна. Чувствам България като моя втора родина.

В началото на сезона предпочетох да заменя количеството с качество. Чух много коментари за нашия бюджет, но той не е такъв, какъвто всички си мислят. Вместваме се в съвсем нормални параметри. Преди първенството казах на журналистите, че място в зоната за плейоф ще е успех за нас и че фаворит за първото място е Локомотив (София). Водихме здрава битка с Локомотив и още няколко отбора. Футболистите показаха характер, воля, както и своите безспорни качества, доказвайки, че са най-добрия отбор в групата. Всичко е спечелено с много работа и нищо, никой, не ни е дал даром.

Предстои кратка, но заслужена почивка. След това започваме работа по подготовката на отбора за новия сезон. Първа лига е предизвикателство за всички нас. Ще го посрещнем с достойнство, за да радваме нашите фенове“, заяви мениджърът на Пирин.