Утре, 8 май, от 20:30 ч. Пирин посреща Септември (София) в мач от 31-ия кръг на Втора лига. „Орлетата“ не могат да бъдат изместени от първата позиция в класирането до края на шампионата и вече триумфираха с титлата три кръга преди края. Срещата ще бъде ръководена от рефера Ивайло Ненков. Входът за публиката на стадион „Христо Ботев“ е свободен. Първата среща от сезона завърши с успех за Пирин с 2:0. Преслав Йорданов и Красимир Станоев бяха точни за тима от Благоевград на стадиона в квартал „Драгалевци“.
Мениджърът на Пирин Уорън Фийни сподели пред www.fcpirin.com коментара си за спечелената титла и очакванията си за предстоящия двубой със Септември (София).

„Доволни сме от спечелената титла. Най-вече съм доволен, заради футболистите, защото най-голямата заслуга е тяхна. Благодаря на играчите за тяхното отношение по време на сезона до момента. Те са отлични професионалисти и доказаха, че са изключителни футболисти. Справиха се в трудните моменти, въпреки че имаше негативизъм от доста страни. Никога не съм спирал да вярвам в тях и те доказаха, че заслужават това доверие и уважение. Настроението в съблекалнята винаги е било добро. Колективният ни дух, приятелското отношение един към друг и професионализма на играчите и щаба помогнаха целта ни да бъде изпълнена. Всеки един от тях се раздаде максимално и игра на върха на своите възможности.
Радвам се, че феновете ще бъдат отново на стадиона.
Трябва да завършим дългия сезон с добри игри, заради феновете и хората в Благоевград. По този начин ще покажем уважение към тях и ще им благодарим за подкрепата.

В предстоящия мач със Септември ще играем, за да продължим силната ни серия у дома. Знаете, че нямаме загуба на стадион „Христо Ботев“ и допуснахме само едно равенство. Искаме да продължим серията в оставащите два домакински мача и ще посрещнем мача с нужния професионализъм. Мой приятел e мениджър на Хъл Сити (б.р. Грант Маккан), който спечели първенството в Лига 1 на Англия. Те са в подобна серия като нас преди края на сезона и си говорихме, че въпреки спечелената титла не трябва да има никакво отпускане.

Септември един от най-добрите отбори във Втора лига. Добре подреден отбор, отличаващ се с енергия и амбиция за добро представяне. Играят много добър футбол. Атакуват, действат с агресия. Това е предпоставка за хубав мач, който да зарадва зажаднелите за зрелище привърженици“, заяви мениджърът на Пирин.