На официална пресконференция на стадион „Христо Ботев“ Христо Янев бе представен пред медиите като старши треньор на Пирин. На събитието присъства и президентът Станислав Манолев, който приветства Янев на поста.

“Познавам Христо Янев и съм сигурен, че това е правилният човек за поста. Пожелавам му успех и се надявам, че скоро ще излезем от трудната ситуация”, заяви Манолев.

„Ситуацията е такава, каквато е, аз съм я приел и знам с какво се захващам. Предпочитам да се боря с нещо, което на пръв поглед изглежда трудно. Трябва първо да опозная тази съблекалня, да разбера същността на проблемите и корените им, за да мога да се справя с тях. Има два дни, в които да подготвя отбора за мача, който ни предстои с Локомотив (Пловдив) и искам да работя в среда, която ни доставя удоволствие. Искрено вярвам в това, което върша, в работата с момчетата. Трябва по най-бързия начин да се нагодим един към друг“, заяви Янев.

„Трябва да се съобразя с обстановката и ситуацията, които са довели до този момент. Знаем резултатите и поради тази причина съм тук пред вас. Трябва да се съобразим със съперник, с хората в съблекалнята, имаме няколко наказани, контузени и една съблекалня, загубила самочувствие и увереност в себе си. Имам много работа, но сам не мога да я свърша, а с моя екип. Благодаря за доброто посрещане, но трябва да се захващаме за работа“, каза още новият треньор на Пирин, който ще дебютира начело на отбора в петък, 28 октомври, от 16:15 ч. в мача срещу Локомотив (Пд).