БИЛЕТИТЕ

В петък, 28 октомври, в 16:15 ч. Пирин посреща Локомотив (Пд) в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Билетите за срещата са на цена от 10 лева за стандартен, 5 лева за деца и пенсионери, 50 лева за ВИП. Билети за привържениците на гостите са на цена от 10 лева. За предстоящия двубой важат комбинираните билети от мача със Септември.

МАЧЪТ

След загубата с 1:4 срещу Септември в миналия кръг Пирин се намира на предпоследна позиция в класирането с актив от 8 точки.

Предстоящият мач ще бъде дебютен за новия наставник на „орлетата“ Христо Янев, който бе официално представен в сряда.

Янев няма да може да разчита на наказаните Венцислав Бенгюзов и Александър Дюлгеров, но и на възстановяващия се от контузия Красимир Станоев. Своето участие номер 200 в елита може да запише халфът Славчо Шоколаров.

Главен арбитър ще бъде Волен Чинков, а отговорник за ВАР ще бъде Станимир Тренчев.

СЪПЕРНИКЪТ

Гостите са на 4-та позиция в класирането само на две точки от третото място и са с 9 победи, 2 равенства и 3 поражения от началото на сезона. Пловдивските „железничари“ записаха три победи в последните си пет мача, а в миналия кръг завършиха наравно 1:1 при гостуването на Левски .

МАЧОВЕТЕ СРЕЩУ НЕГО В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ

В първия двубой от сезона Пирин отстъпи на този съперник с 1:2. Тимът от Пловдив спечели последните четири мача срещу нашия тим в Първа лига. Последната победа на „орлетата“ срещу този съперник е на 09.09.2017 г. с 5:0. Два гола тогава вкарва Станислав Костов, а по един добавят Анди Реня, Аймен Суда и Петър Христов.