Пирин прекъсна серията си от четири официални срещи без поражение със загуба при гостуването на Локомотив (Пловдив) с 1:2 в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига.

Георги Минчев бе точен за домакините в 44-ата минута, а Димитър Илиев в 61-ата удвои. Станислав Костов в 68-ата минута намали изоставането на “орлетата” с петия си шампионатен гол за сезона.

В 14-ата минута Бирсент Карагарен центрира от корнер, поставяйки топката на главата на Кристиан Гомис. Бранителят надскочи всички, но стреля в аут.
В ответната атака Христофор Хубчев цетрира от левия фланг. Станислав Костов бе оставен сам в наказателното поле, но прати удара си с глава право в ръцете на Илко Пиргов.

В 29-ата минута Спас Георгиев пробва Илко Пиргов с удар извън наказателното поле. Вратарят на “смърфовете” обаче внимаваше и улови топката. Минута по-късно пловдивчани развиха добра атака по лявото крило. Йосип Томашевич влезе в наказателното поле и извади топката назад към свободния Марсел. Халфът стреля твърде високо и в аут.

В 32-ата минута Карагарен преодоля Хубчев с финт, нагласи си топката на левия крак, след което центрира. В вратарското поле с топката се разминаха Георги Минчев и Венсан Марсел. В 39-ата минута Локомотив стигна до гол, който впоследствие беше отменен от ВАР. Карагарен стреля по земя, а Петър Петров не се намеси добре и изпусна топката. Тя беше довкарана във вратата от Георги Минчев, който се оказа, че е в положение на засада с около метър.

В 44-ата минута Минчев прати топката за втори път във вратата и този път голът беше зачетен. Подаване в предни позиции към Минчев беше прихванато от защитника Петър Занев. Той се опита да застане между нападателя и топката, изчаквайки Петър Петров да излезе от голлинията си, за да улови. Минчев засили Занев, който се сблъска с Петров, а това позволи на нападателя на Локомотив да вкара в опразнената врата. ВАР във въпросната ситуация не се намеси, въпреки че останаха сериозни съмнения за нарушение.

В 61-ата минута резултатът беше удвоен с гол на Димитър Илиев. Умарбаев подаде към Марсел, който смени посоката и видя капитана на Локомотив в наказателното поле. Халфът прокара топката между защитниците, намери Илиев, а националът насочи в долния ляв ъгъл на вратата зад Петров.

В 68-ата минута Станислав Костов намали изоставането на “орлетата” след карамбол. Манолев проби, а Томашевич се хвърли на шпагат пред него. Бранителят игра с топката, но пък тя се отби в крака на Манолев и изведе Костов сам срещу Илко Пиргов. Нападателят на Пирин запази хладнокръвие и реализира.

Това е последното по-интересно положение в мача. В събота, 23.10, Пирин гостува на Левски. Двубоят е с начален час 18:45.

ЛОКОМОТИВ – ПИРИН 2:1

1:0 Георги Минчев (44), 2:0 Димитър Илиев (61), 2:1 Станислав Костов (68)
ЛОКОМОТИВ: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Шакил Сно, Венсан Марсел, Георги Минчев, Димитър Илиев.

ПИРИН: Петър Петров, Красимир Станоев (59-Венцислав Бенгюзов), Мохамед Брахими (86-Педро Ферари), Орлин Старокин, Петър Занев, Спас Георгиев (53-Антон Карачанаков), Станислав Костов, Станислав Манолев, Стилян Николов, Христофор Хубчев.