Тимът ни записа пета победа от петте си мача като домакин до момента след късна драма срещу Миньор (Перник)!
Пирин победи гостуващия тим с 3:2 в мач от 10-ия кръг на Втора лига, а успеха дойде с два гола на Преслав Йорданов в края. Така Преслав Йорданов поведе още по-убедително при голмайсторите на Втора лига с 10 попадения. Това бе четвърти мач от началото на сезона, в който нападателят ни вкарва по два гола.
Станислав Манолев откри резултата за “орлетата” в 9-ата минута с първия си гол за сезона. Бранителят на Миньор Антон Славчев отбеляза два гола – в 41-ата и 60-ата минута, първо за да изравни, а след това за да направи пълен обрат за “чуковете”.
В последната минута на срещата Преслав Йорданов възстанови равенството след точно изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение на голмайстора за “чуковете” Антон Славчев срещу влезлият като резерва Джон Оукли.
В последната минута на добавеното време Преслав Йорданов беше точен за втори път. Нападателят засече центриране на Антон Карачанаков за крайното 3:2.
Нашият отбор пропусна много положения за гол и победата е съвсем зъслужена. С успеха Пирин се придвижва на трета позиция в класирането преди изиграването на останалата част от 10-ия кръг във Втора лига.
В сряда, 21 октомври, от 17:30 часа Пирин посреща Берое в мач от турнира за купата на страната.
ПИРИН: Руберто, Бастунов, Исуф, Бодуров, С. Николов, Хендерсън (85-Оукли), Станоев, Манолев, Айина, С.Георгиев (65-Карачанаков), Йорданов.
МИНЬОР: Леонтиев, Васев, Славчев, Чиликов, Райчев, Сандански, Вълчанов, Методиев (87-Гогов), Йосифов, Будинов (83-Божилов), Садула (69-Слишков).
Съдия: Георги Кабаков