МАЧЪТ

Във вторник, 4 май, от 17:00 ч. на стадион “Христо Ботев ” Пирин Лейдис се изправя срещу Барокко в полуфинален двубой от турнира за купата на България. Входът за срещата е свободен, а феновете по трибуните трябва да спазват всички противоепидемични мерки. Главен арбитър на мача ще бъде Ивайло Ненков с помощници Димитър Добромиров и Георги Минев. Срещата ще бъде излъчена на живо в официалната Фейсбук страница на Пирин и в официалния канал на клуба в YouTube. В другия полуфинал един срещу друг се изправят НСА и Локомотив (Пловдив).
Пирин Лейдис има възможност да стигне до първи финал за купата на България в своята история, след като на четвъртфинала отстрани Локомотив (Стара Загора) след победа с 1:0. Тимът на Бети Баракова и Борислав Ганчев влиза в двубоя в отлично настроение, тъй като е в серия от пет поредни победи в първенството и общо шест във всички турнири. В последния кръг от Swiss Capital женското първенство Пирин се наложи с 1:0 при гостуването си на Янтра в Габрово.

СРЕЩИТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА ДОСЕГА

В рамките на първенството Пирин и Барокко се срещнаха два пъти, като и в двата случая нашият тим спечели. През есента Лейдис се наложиха с 3:0 в София с хеттрик на Здравка Парапунова. През пролетния дял Пирин спечели трудна победа с 1:0 с гол на Силвия Джалева в самия край на срещата, която се проведе в град Рила.

МНЕНИЕТО НА БЕТИ БАРАКОВА

“Този полуфинал е един от най важните ни мачове за сезона. Познаваме съперника много добре. Два пъти играхме срещу тях в първенството, като и двата мача бяха спечелени от нас. Но това не означава, че двубоите бяха леки. Барокко разполагат с опитни играчи, а това, че старши треньорът им Станислава Цекова стана треньор и на женския национален отбор по футбол, говори красноречиво за нейните качества. Пожелавам й успех! Много съм радостна от това, че с момичетата и щаба срещаме подкрепа както от ръководството и феновете на Пирин, така и от играчите и треньорите на представителния отбор. Контузените Здравка Парапунова, Полина Ръсина, Даниела Юзекчиева и Габриела Самарджийска непрестанно окуражават отбора, което допълнително приповдига настроението в съблекалнята. Не крия, че предстоящия мач буди еуфория в нас, предвид и факта, че ще играем пред публика на стадион “Христо Ботев”. Работим и тренираме здраво. Излизаме мотивирани на 100%“, заяви преди двубоя старши треньорьт на Пирин Лейдис Бети Баракова.

СЪПЕРНИКЪТ

Барокко стигна до полуфинала за купата на България, след като победи Риал (Ковачевци) с 2:1. Старши треньор на тима е бившата дългогодишна състезателка и треньорка на НСА Станислава Цекова, която наскоро бе назначена за национален селекционер на България. С нея начело, българският национален отбор ще вземе участие в квалификациите за световното първенство на ФИФА за жени през 2023 година.
Тимът от София се представя достойно в първия си сезон в женския шампионат и е на 7-мо място в класирането с 8 победи, 3 равенства и 7 загуби. В последния кръг Барокко отстъпи на НСА с 0:6