Пирин записа втора победа в Първа лига, след като се наложи с 3:1 над Ботев (Враца) в първия мач от 11-ия кръг. Така “орлетата” записаха четвърта поредна среща във всички турнири без поражение. Тимът на Уорън Фийни се изкачи на 10-то място в класирането преди изиграването на по-голямата част от останалите срещи от кръга, като e и с мач по-малко.

Красимир Станоев даде аванс на нашия тим в 36-ата минута от дузпа, отсъдена след намеса на ВАР. Това бе 4-ти гол за Краси, който е със 100%-ова успеваемост при дузпите – 3 от 3.  

Дъблоко в добавеното време на първото полувреме Антонио Георгиев изравни. В 70-ата минута влезлият като резерва Преслав Йорданов изведе Пирин напред с 2-ия си гол в първенството и общо 4-ти за сезона. Две минути по-късно, Преслав даде асистенция за 4-ия гол от началото на първенството в Първа лига на Станислав Костов.

Гостите играха през по-голямата част от мача с човек по-малко, след като Гонсало Виейра си изкара втори жълт картон и бе изгонен в 38-ата минута.

В 13-ата минута Брахими проби отляво и подаде на Станоев, който стреля директно от дъгата на наказателното поле, но неточно. В следващите минути отново Пирин оказваше по-голям натиск пред вратата на своя съперник, а гостите залагаха повече на контраатака.

В 30-ата минута добро центриране на Хубчев стигна до Костов, който с едно докосване пусна към Брахими. Седмицата на “орлетата” обаче не успя да достигне до кълбото и падна в наказателното поле, но сигнал така и не последва. Минута по-късно пък дойде и лошата новина за Ботев, когато Юлиан Ненов трябваше да бъде заменен заради контузия. На негово място влезе Матеус Касини.

В 32-ата минута Стилян Николов отправи хубав изстрел от около 22-а метра, но след рикошет топката премина на сантиметри от страничния стълб.

След последвалия ъглов удар топката бе центрирана към точката за изпълнение на дузпа, а оттам отклонена към откъсващия се зад защитата Занев. Гонсало Виейра обаче задържа нашия бранител, което доведе до преразглеждане на ситуацията с ВАР. След консултации главният рефер отсъди наказателен удар, а Красимир Станоев не сбърка и вкара в 36-ата минута.

Само две минути след като направи дузпата, Виейра бе изгонен и остави своя отбор с 10 души на терена.

В самия край на полувремето Ботев (Враца) изравни след силно изпълнение на тъч, което доведе до неразбирателство в отбраната на Пирин в наказателното поле. Така най-съобразителен от всички се оказа Антонио Георгиев, който от границата на вратарското поле вкара за 1:1.

В 57-ата минута Станоев центрира от корнер към близката греда, където Занев засече с глава топката опасно и изкара в аут. Там останаха съмнения, че кълбото се е отклонило в ръката на защитник на врачани, но не последва сигнал. В 61-ата минута Спас Георгиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но шутът му излезе в аут.

2 минути по-късно Дяков отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле, но и този път неточно.

Пирин излезе напред в резултата в 70-ата минута. Тогава Брахими центрира отляво, опитвайки се да намери свой съотборник в наказателното поле, но топката се отклони в Антонио Георгиев и достигна до Преслав Йорданов, който вкара от близко разстояние с плътен удар за 2:1.

Щурмът на “орлетата” продължи и те успяха да вкарат почти веднага и трето попадение. Грешка край тъчлинията позволи на голмайстора Йорданов да отнеме и да подаде веднага към Станислав Костов, който с елегантен шут по земя вкара за 3:1.

В 87-ата минута Преслав Йорданов можеше да покачи до 4:1, но не успя да вкара от чиста позиция сам срещу вратаря.

Във вторник, 19.10, от 15:00 ч. Пирин гостува на Локомотив (Пловдив) в отложен мач от 3-ия кръг на първенсвотвото.

Пирин: 99. Петър Петров, 38. Александър Дюлгеров, 31. Красимир Станоев (82-73.Венцислав Бенгюзов), 7. Мохамед Брахими (82-71.Антон Карачанаков), 3. Петър Занев, 18. Светослав Дяков, 17. Спас Георгиев (71-9.Преслав Йорданов), 11. Станислав Манолев, 29. Станислав Костов (82-8.Орлин Старокин), 14. Стилян Николов, 45. Христофор Хубчев (74-6.Юлиян Попев).

Ботев (Враца): 76. Красимир Костов, 37. Валери Христов, 18. Илия Миланов, 30. Гонсало Виейра, 22. Мартин Николов, 6. Антонио Георгиев, 21. Сержиньо, 23. Юлиан Ненов, 7. Чавдар Ивайлов, 11. Виктор Василев, 20. Дориан Бабунски