Пирин постигна успех с 2:0 при гостуването си на Септември (София) в мач от 14-ия кръг на Втора професионална лига. С тази победа тимът на Уорън Фийни се изкачи на върха в класирането, на две точки от втория Кариана (Ерден) и на три от Локомотив (София), които са съответно с един и два мача по-малко.

Преслав Йорданов откри резултата в 33-ата минута с 12-ия си гол в първенството и общо 15-ти от 15 мача. Две минути по-късно Красимир Станоев удвои преднината на нашия отбор с петия си гол през сезона. Любопитен факт е, че двамата се разписаха и в миналия кръг при победата с 2:1 срещу Кариана (Ерден).

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Никола Спасов.

Първата интересна ситуация се откри в 13-ата минута, когато Спас Георгиев центрира отдясно към Преслав Йорданов, но ударът му с глава премина над вратата.

Домакините отговориха с шут на Мартин Ачков, но и той бе неточен. Последва отлично центриране на Кристиян Пешов и малко не достигна на Цветомир Вачев да прати топката в нашата врата.

В 33-ата минута „орлетата“ направиха изключителна атака. Красимир Станоев получи хубав пас и обърна топката към Преслав Йорданов, който не пропусна да се разпише в мрежата на Божидар Митрев.

Две минути по-късно Иван Стоянов направи грешка, която позволи на Красимир Станоев да поеме топката на добра позиция и останал сам срещу вратаря да го преодолее.

Втората част започна с опасно центриране в наказателното поле на нашия отбор, но топката бе изчистена пред крака на Ангел Грънчов.

В 81-ата минута Спас Георгиев можеше да вкара трети гол в мрежата на столичани, но шутът му бе отразен от Божидар Митрев.

Последният мач за есенния дял на шампионата е срещу Струмска слава в Радомир. Двубоят е на 4 декември.

СЕПТЕМВРИ – ПИРИН 0:2

0:1 Йорданов (33), 0:2 Станоев (35)

Септември: Митрев, Георгиев, Тодоров (77-Тасков), Грънчов, Костадинов, Стоянов, Пешов (54-Мечев), Илиевски, Ачков, Гаврилов, Вачев (60-Александров).

ПИРИН: Петров, Бастунов, Дюлгеров, Бодуров, Митев (75-Архан), Карачанаков (80-Джон Айина), Хендерсън, Станоев, Георгиев, Манолев, Йорданов (88-Оукли).

Съдия: Николай Йорданов

Стадион „Драгалевци“