В понеделник, 12.09, Пирин гостува на Арда в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Двубоят е с начален час 17:30. В последния кръг от първенството „орлетата“ спечелиха първия си успех за сезона, надделявайки над Ботев (Враца) с 2:1.

Тимът на Арда заема 9-та позиция в класирането с актив от 15 точки с пет победи и четири загуби до момента.

Миналия сезон двата отбора си размениха по една победа. В Кърджали Арда победи с 3:0, а в Благоевград Пирин надделя с 1:0.

Гостуването в южния град пропускат наказаният Венцислав Бенгюзов и възстановяващият се от контузия Николай Бодуров. В групата се завръща Чебрайлс Макрецкис, който пропусна мача с Ботев (Враца) заради настинка.

„Надявам се, че победата в миналия кръг ще ни вдъхне допълнителна увереност. Ще направим всичко възможно, за да се представим на ниво и да вземем положителен резултат срещу добре балансирания отбор на Арда. Съперникът разполага с качествени футболисти, които дълго време играят заедно. Отборът им е добре сглобен. Вижда се отличната работа на треньора Александър Тунчев. Ще бъде труден мач, но нашата задача е да се борим във всеки мач. Няма място за отстъпление“, заяви старши треньорът на Пирин Красимир Петров пред www.fcpirin.com