МАЧЪТ
Пирин Лейдис посреща ЖФК Варна на стадион „Христо Ботев“ в мач от 2-ия кръг на женското футболно първенство. Двубоят е в неделя, 13 септември, от 11:00 ч. Билетите за срещата са на цена 2 лв. Срещата ще ръководи Любомир Вушовски, а негови помощници ще бъдат Юлиян Тодоров и Мартин Русев.
СТАРТЪТ НА ШАМПИОНАТА
Нашият тим стартира с равенство 2:2 при гостуването на Севлиево Лейдис. Момичета на Стийв Хамилтън показаха характер и успяха на два пъти да изравнят резултата. Головете за Пирин отбелязаха Лилия Бирова и Полина Ръсина.
НОВИНИ ОКОЛО СЪСТАВА
Веси Махлелиева, Моника Микова, Изабел Баракова и успешно оперираната от менискус Габриела Янева са в лазарета. Към тях се присъедини Силвия Джалева, която получи травма в края мача в Севлиево.
КРИСТИН КАЧУЛСКА „Ще се борим за титлата“
„Трябва да спечелим този мач, това е първото ни домакинство за сезона Имаме доста контузени състезателки. Но ще се опитаме с общи усилия да не проличи отсъствието на контузените ни съотборнички. Очаквахме повече от мача в Севлиево. Не е най-доброто начало, може би очакванията ни повлияха. Условията в клуба са идеални. Екипировка, терени, организация – всичко е перфектно. Не може да се оплачем. Преди това не сме имали такива условия. Гледаме напред с оптимизъм и се надяваме да станем шампионки на България. Амбицирани сме да се борим за титлата. Повечето момичета се познаваме добре и за това колективът е на добро ниво.
Дано да нямаме повече контузени състезателки. Чувствам се идеално в отбора, отдала съм се изцяло на футбола. Харесвам италианската Серия А и мечтая един ден да заиграя там “, заяви футболистката на Пирин Лейдис Кристин Качулска, която бе избрана за капитанка на отбора.
ГОЛМАЙСТОРКИТЕ ДО МОМЕНТА
Лилия Бирова 1, Полина Ръсина 1
СЪПЕРНИКЪТ
ЖФК Варна дебютира през този сезон в женското първенство. Варненки спечелиха своя първи мач от сезона с 1:0 у дома срещу другия дебютант Барокко.