В петък, 9 април, от 17:00 ч. Пирин посреща Локомотив (София) в дербито на върха в класирането на Втора лига. Двата отбора са с равни точки в подреждането, като столичните „железничари“ имат лека преднина в головата разлика. Двубоят ще ръководи Ивайло Стоянов. Мачът ще бъде излъчен на живо по Диема Спорт.

В миналия кръг Пирин отстъпи при гостуването на Нефтохимик в Бургас с 1:2 и по този начин бе сложен край на серията от 13 поредни срещи без поражение в първенството. Локомотив пък взе служебна победа срещу отказалия се отбор на Кариана и записа поражение в контролата с Монтана.

Първият мач от сезона, който се проведе на стадион „Локомотив“ в София, завърши с успех с 3:1 за „червено-черните“. Два гола във въпросната среща отбеляза Илиян Стефанов, а един гол вкара Педро Ферари. За „орлетата“ се разписа Конър Хендерсън в края на срещата, която бе белязана от изключително спорно изгонване на Александър Дюлгеров с червен картон в 52-ата минута.

Предстоящата среща пропуска наказаният Спас Георгиев, а санкцията на Николай Бодуров след червения му картон с Хебър изтича и той е на разположение на мениджъра Уорън Фийни.

„Един срещу друг излизат двата най-добри отбора във Втора лига. Очаквам бърз, динамичен и интересен двубой. Локомотив е много качествен отбор, който винаги атакува и се стреми да води играта. Срещат се два отбора, които играят открит и комбинативен футбол, които се стараят да доминират по време на своите мачове, което не е никак често срещано в нашата група. Гостите имат много добри индивидуалности, всички знаете за тях. Ние също имаме класни играчи. Отборите се познават добре, предполагам, че няма с какво да се изненадаме. Всеки има план за мача. Надявам се, че ще успеем да се върнем на победния път след загубата в Бургас. Отсъствието на Спас Георгиев е възможност за някой друг да влезе в стартовия тим и да помогне на отбора в този важен мач. Николай Бодуров тренира много добре през цялото време, но не бих казал, че на 100 процента ще бъде титуляр, защото знаете, че пропусна голям брой мачове и му липсва игрова практика“, заяви мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни в интервю пред www.fcpirin.com