В събота, 17.09, от 15:15 ч. Пирин е домакин на Локомотив (София) в среща от 11-ия кръг на Първа лига. Това е последният двубой на нашия тим преди прекъсването за националните отбори.

Информация за билетите може да намерите тук

В последния си шампионатен мач „орлетата“ завършиха наравно 0:0 при гостуването на Арда в Кърджали. Така тимът на Красимир Петров вече е три поредни срещи без загуба, като в тях запази два пъти вратата си без гол и събра пет точки.
Предстоящият съперник Локомотив (София) е в подем. „Железничарите“ спечелиха два от последните си три мача, включително и в последния кръг, в който победиха Левски с 3:2.

В групата за мача на стадион „Христо Ботев“ се завръщат Венцислав Бенгюзов, който изтърпя наказанието си за червения картон срещу Ботев (Враца), както и капитанът Николай Бодуров, който доскоро се възстановяваше от контузия. Двубоя пропуска Петър Занев, който бе сменен в мача с Арда, заради удар в главата.

„Едно от нещата, които искам да продължим като тенденция в играта ни е представянето в защита. Трябва да сме внимателни и концентрирани и да не допускаме греши, които, както видяхме по-рано през сезона, ни костваха точки и съответно възможността да бъдем по-високо в класирането. Отборът тренира с огромно желание, момчетата са амбицирани да подобрят още играта и резултатите, което разбира се ме радва. Локомотив победи Левски в миналия кръг и това е показателно. Резултатите, постигнати до момента от тях въобще не са случайност, а плод на добра игра и точни решения на терена. Ние сме длъжни да продължим да се развиваме, а това минава през победи и добри игри“, заяви пред www.fcpirin.com старши треньорът на Пирин Красимир Петров.