Пирин излиза за първия си мач от сезон 2020-21 във Втора лига в петък, 7 август, от 17:45 ч., а съперник е тимът на Хебър (Пазарджик). Двубоят на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик ще бъде излъчен пряко по телевизия Диема Спорт. Главен съдия на срещата ще бъде Георги Николов. Негови помощници са Георги Минев и Мартин Ангелов. На срещата ще бъде допускана публика при спазване на заповедта на министъра на здравеопазването. Входът за срещата е свободен.
Подготовката и приятелските срещи
„Орлетата“ проведоха подготвителен лагер в курортен комплекс Албена. Като част от подготовката си за новото първенство, футболистите на Уорън Фийни изиграха 8 приятелски срещи. В тях постигнаха 4 победи, записаха 2 равенства и регистрираха едно поражение. Контролата с ЦСКА-София бе прекъсната на полувремето, поради буря на стадион „Българска Армия“. Последната контрола бе изиграна на стадион „Христо Ботев“ срещу тима на Арда (Кърджали) и бе спечелена от Пирин с 2:0, като и двете попадения отбеляза Антон Карачанаков. Именно играчът с номер 71 е голмайстор на тима по време на подготвителния период с 4 попадения. Към тима през лятото се присъединиха общо 12 нови футболисти. Сред тях са юношите на клуба Николай Бодуров, Станислав Манолев, Александър Дюлгеров.
Новини
В тима няма нови проблеми с контузени футболисти. Извън строя от доста време е Мартин Динов, който продължава да лекува травма в областта на кръста. В последните дни отделно от групата тренираше вратарят Франческо Руберто, но и той отпътува със своите съотборници за мача.
Добро представяне през миналия сезон срещу Хебър
Поради прекъсването, заради пандемията двата отбора се срещнаха само веднъж през миналия сезон. Мачът се проведе на 24.10.2019 г. в Брацигово и бе спечелен от „орлетата“ с 3:1. Иван Вълчанов откри резултата за нашия отбор в 17-ата минута, Веселин Марчев изравни в 32-ата, но два гола на Иво Михайлов между 40-ата и 44-ата минута ни донесоха победата. Мирослав Пушкаров, Александър Бастунов, Конър Хендерсън от сегашния отбор бяха титуляри тогава. В групата бяха опитният Влади Златинов и младият Мартин Динов.
Съперникът
Прекъсването на първенството през миналия сезон във Втора лига, завари Хебър на 6-то място. Тимът записа 10 победи, 3 равенства и 8 поражения при голова разлика 35-30. На свой терен Хебър завърши с 6 победи, 1 равенство и 3 загуби.
Николай Митов: „Очаквам качествен двубой“
Старши треньорът на Хебър Николай Митов е на 47-години. Митов е бивш футболист на Хебър, Левски, Академик (София), Миньор (Перник), както и на германските Магдебург и Холщайн Кил. Като треньор е водил отборите на Септември, Пирин (Разлог), Монтана и Левски. www.pirinfc.com се свърза с наставника на Хебър, за да разбере очакванията му за предстоящата среща.
„Очаквам двубоят да бъде качествен, интересен и разбира се успешен за нас. Безспорно неприятен момент е, че дълго време не се играха официални мачове. Имахме време за по-дълга подготовка. Целта на отбора е с добра игра да се утвърдим в групата. Не променям стила ни на игра. Мойте отбори винаги са играли открит и нападателен футбол, който да радва публиката и разбира се, да е печеливш“, сподели Митов.