Пирин завърши 1:1 при гостуването на Хебър (Пазарджик) в първия си двубой от новия сезон във Втора лига. Преслав Йорданов откри резултата в 54-ата минута с хубав диагонален шут, но в края на добавеното време резервата Георги Каракашев изравни.
Първото полувреме предложи динамичен футбол, като игровото преимущество беше на страната на нашия отбор. В 9-тата минута Антон Карачанаков стреля към вратата, но Александър Любенов отби. В 18-ата минута Карачанаков премина през няколко бранители и продължи към Спас Георгиев отдясно, който пусна успореден пас за Преслав Йорданов, но той се размина на сантиметри с топката.
В 31-ата минута съдиите отмениха гол на Спас Георгиев заради засада. Повторенията от телевизионните камери показаха, че засада няма и голът е отменен неправилно.
След 4 минути Преслав Йорданов проби отляво и шутира, но Любенов успя да спаси. В самия край на първото полувреме Октай Хамдиев стреля отдясно, но вратарят ни Петър Петров улови. В 44-ата минута Спас Георгиев стреля силно, но право в ръцете на Любенов.
В първата минута на второто полувреме Станислав Манолев намери непокрития Преслав Йорданов в наказателното поле, който залъга противник и стреля, но в последния момент Гочев се хвърли на шпагат и предотврати отлична възможност за попадение.
В 54-ата минута Преслав Йорданов намери мрежата с хубав удар по тревата в далечния ъгъл, след като Карачанаков нахлу в половината на Хебър и намери с хубав пас своя съотборник.
В 77-ата минута Спас Георгиев бе намерен с отлично центриране от дълбочина и се озова сам срещу вратаря Любенов, успя да нанесе удар, но стражът на домакините успя да избие топката с крак.
В 88-ата минута Конър Хендерсън получи втори жълт и съответно червен картон. В последната минута на добавеното време след серия от рикошети топката стигна до Каракашев, който стреля, ударът му се отби в гредата и попадна в мрежата за крайното 1:1.
Следващият ни съперник е тимът на Янтра (Габрово). Мачът е на стадион „Христо Ботев“ в събота, 15 август.
ХЕБЪР – ПИРИН 1:1
0:1 Преслав Йорданов (54), 1:1 Георги Каракашев (94)
Стадион „Георги Бенковски“, Пазарджик
Съдия: Георги Николов
Червен картон: Конър Хендерсън (88)
Пирин: 99. Петров, 3. Бастунов, 5. Бодуров, 14. Николов, 38. Дюлгеров, 31. Станоев (83-Исуф), 44.Хендерсън, 11. Манолев, 17. Георгиев, 71. Карачанаков (68-Аийна), 18. Йорданов (81-Оукли)
Треньор: Уорън Фийни