В неделя от 11 часа на базата в Рилци Пирин Лейдис посреща Локомотив (Стара Загора) в четвъртфинален мач турнира за купата на България. Двубоят ще бъде излъчен на живо в официалната ни страница във Фейсбук и официалния ни канал в YouTube.

Това е първо участие за нашия отбор в този турнир. Очертава се зрелищен сблъсък между два отбора, които все още не усетили вкуса на загубата през втория полусезон от първенството, а гостите от Стара Загора са отлично балансиран отбор с няколко класни състезателки от чужбина. В другия четвъртфинал Барокко гостува на Риал (Ковачевци). НСА и Локомотив (Пловдив) пък се класират директно за полуфиналите.

„Локомотив е сериозен съперник, чието представяне в първенството до момента е наистина превъзходно. В първия мач от първенството срещу тях отстъпихме с 0:1 след гол от дузпа. Получи се хубав и здрав двубой, в който тактическото надиграване беше на преден план. Готвихме се усилено за предстоящата среща. Знаем, че няма да е никак лека. За съжаление проблемът с контузените ни играчи се засилва, като под въпрос за мача са няколко момичета от титулярния ни състав. През последните двубои показахме, че гласуваме доверие на част от девойките от отбора ни до 17г. Разчитаме на тях да внасят свежест на терена, като този мач отново ще им бъде даден шанс да се борят и утвърждават в редиците на представителния отбор“, заяви старши треньорът на отбора Бети Баракова.