Телефон: +359 87 991 4003
Магазин: +359 88 977 1922
shop@fcpirin.com

February 2018 - FC Pirin Blagoevgrad - Official website

Панахида в памет на загиналите основатели на първия ...

Уважаеми приятели,

Малко известно е, че в последните две години, благодарение на привърженици на Пирин Благоевград, бивши футболисти, общественици и др., ОФК Пирин събира информация и архивна документация за историята на клуба. Благодарение на тази дейност, свързана с приближаването на 100 годишнината от съществуванието на футбола в Благоевград, бе открит неоспорим факт, че първия Футболен Клуб на територията на Горна Джумая, днешен Благоевград, е именно Спортен Клуб „Македония“. Именно утре, 1.03.2018 г., се навършват 95 години от неговото създаване. За съжаление, от създателите на клуба, няма хора, които да са между живите.
В тази връзка, ОФК Пирин Благоевград, съвместно с привърженици на клуба организира панахида, в почит на починалите основатели на първия футболен клуб в Благоевград. Тя ще се състои утре, от 10:30 в църквата „Въведение Богородично“.
Всички желаещи да присъстват са поканени.

Пирин с три мача в следващата седмица

ОФК Пирин ще трябва да изиграе три мача в следващата седмица.
Орлетата ще имат тежката задача да гостуват в понеделник от 17:30 на Верея в Стара Загора, а в четвъртък ще приемат Дунав на ст. Христо Ботев от 15:00.
Домакинството на ЦСКА-София, ще се състои в неделя с начален час 15:00.
Промяната в програмата на Първа Лига бе продиктувана от тежките метеорологични условия в страната.
Същевременно, днес излязоха и решенията за отмяна на предстоящите кръгове при Елитните U17, 19 и 15. Те ще бъдат преместени в средата на м. март.

Милен Радуканов: „Очаква ни тежък и важен мач“

 

Доста тежък и важен мач очаква Пирин тази неделя, според старши треньора на орлетата Милен Радуканов. Пиринци домакинстват на Витоша Бистрица в борба за много важни три точки.
„Гостите са един добър отбор, воден от отлични треньори. Това, че нямата точки ги освобождава психически, като за тях е ясно за какво ще се борят от тук до края. При нас напрежението е по-голямо с оглед на поставената цел.“, обясни Радуканов.
За Пирин в този мач участие няма да могат да вземат Костадин Ничев, както и Тодоров, който е със съмнение за счупена кост. Под сериозен въпрос са още Чапов и Траянов.
„Имаме проблеми от към липсващи състезатели. Групата ни е малка, като за участие на юноша като титуляр ще взимаме решение след последната тренировка“, обясни специалистът.
„Доволен съм от младите състезатели. Показаха огромно израстване в последните 6 месеца. В идеален вариант, те трябваше да влизат в игра в една по-спокойна обстановка, но ако се наложи, ще се справят и в сериозните битки, които тепърва предстоят“, каза още Радуканов.
Пирин и Витоша играят в неделя от 15:00 на ст. Христо Ботев, а цената на билет за мача остава 6 лв.

 

 

Пресконференция на Милен Радуканов утре

Утре от 13:00 ще се проведе редовната пресконференция преди предстоящия мач за ОФК Пирин. Милен Радуканов ще говори за предстоящите две важни срещи с Витоша Бистрица и Верея.

Орлетата подновиха тренировки

Футболистите на Пирин подновиха тренировъчния процес, стартирайки седмичната подготовка за предстоящото домакинство с Витоша Бистрица.
След загубата от Локомотив в неделя, пиринци имат един наказан състезател – Костадин Ничев. В игра се очаква да се завърне Антон Костадинов, като и възстановяващите се Тодоров и Чапов.
Двубоят Пирин – Витоша е в неделя от 15:00 на Ст. Христо Ботев. Цената на билетите е 6 лв.

 

Почивай в мир Георги

ОФК Пирин ЕООД Благоевград скърби днес за един истински мъж на терена. Днес почина железният войник Георги Марков, родом от Струмяни и близък до ФК Пирин Благоевград. Всички ние изказваме искрените си съболезнования на близките му.

Поклон пред паметта на великия футболист Павел Панов

Ръководството, треньорите, футболистите и служителите на ОФК Пирин ЕООД Благоевград изразяват искрените си съболезнования на роднините на великия футболист, треньор и спортен деятел, легендата Павел Панов. Поклон пред паметта му!

Пирин с минимална загуба в Пловдив

ОФК Пирин изпусна точки в Пловдив, в гостуването си на Локомотив.

Повече в репортажа.

 

1 2