Телефон: +359 87 991 4003
Магазин: +359 88 977 1922
shop@fcpirin.com

March 2018 - FC Pirin Blagoevgrad - Official website

Милен Радуканов: „ Пред нас предстоят шест финала“

Тежката задача – да спечели следващите шест финални мача, начерта старши треньорът на ОФК Пирин Милен Радуканов, на днешната пресконференция преди гостуването на орлетата във Варна на Черно Море. Пиринци играят в морската столица в петък, когато излизат в първи мач от група А на втората осмица на Първа лига.
„ Трябва да побеждаваме и да взимам точки. Борбата вече е именно за резултат. За да свършим работата – оставане в Първа лига, по-рано, като миналия сезон, пред нас предстоят шест финални мач.“, заяви Радуканов.
Орлетата ще направят две тренировки във Варна, една утре вечер и една в петък сутринта.
Контузените Георгиев и Костадинов вече са почти възстановени и ще бъдат на разположение. Анти Рения, който също имаше проблеми е готов.
От групата отпада Аймен Суда, с когото предстои клубът да се раздели по взаимно съгласие, след като той получи контузия, а той и ръководството изразиха съгласие договорът му, който изтича в края на май месец да не бъде подновен.

Лошото време вкара Пирин в залите

Лошото време в последните часове принуди ОФК Пирин да премести тренировките си на закрито. Орлетата бяха планували двуразови занимания през идващите дни, но метеорологичните условия ще променят плановете на треньорския щаб.
От неприятната загуба от Славия в понеделник има и контузени, които обаче ще бъдат възстановени за предстоящите важни мачове. Рения е с хематоми на глезена и ходилото, а Костадинов и Георгиев все още се възстановяват.
Пиринци не плануват контролна среща през уикенда, като ще бъде дадена по-голяма почивка с оглед предстоящата тежка програма.
ОФК Пирин стартира мачовете си от втората осмица – Група А в петък- 30 март, когато зелените гостуват на Черно Море във Варна от 20:00.
След това, благоевградчани отново ще играят навън, като гостуването на Витоша Бистрица е на 05.04 от 17:15.
Следващото домакинство на Пирин е чак на 13.04, петък, от 20:00 срещу Славия София.

ОФК Пирин загуби от Славия и ще се ...

ОФК Пирин загуби с 3:1 гостуването си на Славия в София и ще се бори в група А от втората осмица на Първа лига с отборите на Славия, Черно Море и Витоша.

Видео от загубата от Славия.

Позиция от ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Уважаеми привърженици на футбола, уважаеми колеги от футболните клубове в Първа лига,

 

ОФК Пирин ЕООД Благоевград категорично осъжда и възразява срещу липсата на наказание за състезателя на ПФК „ЦСКА-София“ – Луиш Да Силва Фернандо, за действията, провокациите и цялостно поведение по време на срещата от 25-ти кръг на Първа Лига, между ОФК Пирин и „ЦСКА- София“.
Въпреки изобилието от видео и снимков материал, състезателят от отбора гост първо бе оставен на терена във всички 94 минути, а в последствие не бе дори порицан и наказан за поведението си спрямо съперникови състезатели и публика.
У нас буди огромно недоумение решението на Делегата на мача, Съдийския наблюдател и Главния рефер, поведението на състезателя Луиш Да Силва Фернандо да бъде оставено извън протокола и доклада.
Цялостното мълчание около действията на състезателя на „ЦСКА-София“ са изключително обидни за нашия клуб и привърженици.
Нееднократно, комисии към БФС са се самосезирали в подобни случаи. Настояваме, това да бъде така и в посочения от нас конкретен момент.
Към настоящата си позиция прилагаме снимков и видео материал.

П.С.

Оставяме без коментар съдийството в двубоя. Вярваме, че от съдийската комисия и специалистите, които работят в нея и около нея, ще бъдат забелязани десетките брутални греши в ущърб на нашия клуб по време на въпросния двубой.

 

С Уважение

ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Пирин отново с национали

ОФК Пирин Благоевград отново излъчи национален състезател. В последната година Александър Башлиев и Благой Макенджиев защитаваха цветовете на България, а за предстоящите две контролни срещи на лъвовете бе повикан Радослав Кирилов.
Той ще вземе участие в мачовете с Босна и Херцеговина на 23 март и срещу Казахстан на 26.
Добра новина има за юношата на клуба Димитър Митев, който бе повикан в националния отбор до 19 г. за предстоящите европейски квалификации. Лагера на малките лъвчета започва от сряда, като Митев, който е част от първи отбор, ще вземе участие в него и се очаква да получи шанс в предстоящите три квалификации за европейско първенство в Испания.

Пирин с оптимален състав за мача с ЦСКА-СОФИЯ

ОФК Пирин ще излезе да се надиграва и да спечели точки от домакинството си на ЦСКА-СОФИЯ утре. Старши треньорът на орлетата Милен Радуканов е убеден в качествата и силите на състезателите си, които според него са способни да се противопоставят с успех на един от водещите отбори в България.
„Само ние и ЦСКА-СОФИЯ играем през два дни в рамките на тази седмица. Те, естествено, имат по-дълга скамейка и повече състезатели с класа и визитка, но това не ни притеснява. Играчите ни показаха мъжество и дух в последните 3 мача и съм сигурен, че утре ще се забавляват и ще се надиграват с отбора гост“, заяви Милен Радуканов.
Пиринци ще се в оптимален състав, като схващанията, които получиха тримата излезли преждевременно от мача с Дунав Русе състезатели са почти възстановени и ще са на линия за мача.
„Дано утре си говорим за футбол след срещата и да не коментираме извън спортни неща, като съдийски и организационни фактори. Надявам се и благоевградската публика да ни подкрепи силно, защото за нас е винаги удоволствие да играем на пълни трибуни“, каза още старши треньорът на Пирин.
Двубоят е утре, в 15:00, като вратите на ст. Христо Ботев ще бъдат отворени за феновете още в 13:00. Цена на билета е 6 лв.

 

Засилени мерки за сигурност за мача с ЦСКА. ...

Утре, събота, от 13:00 ще се проведе редовната пресконференция на старши треньора Милен Радуканов, преди мач на ОФК Пирин – домакинството на ЦСКА-София.
Във връзка с нормалното протичане на двубоя, преди, по време и след мача, той е квалифициран като рисков. Всички служебни и длъжностни лица са длъжни да носят обозначителни баджове, които ще бъдат проверявани. Достъпът до микс зоната пред административната сграда на стадиона ще бъде силно ограничен.
Касите на стадион Христо Ботев ще работят с удължено работно време, включително и в събота.
Работното време е като следва:
Събота: 09:00 – 12:00 и от 15:00 – 18:00.
Неделя: от 10:00
Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 13:00, като за нормално и безпрепятствено преминаване призоваваме феновете на Пирин да заемат местата си възможно най-рано.
За привържениците на гостуващия отбор, в деня на мача ще работят две каси. Първата е на улица “Теменуга”( до Владишкото), втората е непосредствено до служебния вход на ст. Христо Ботев.
Цената на билета за всички сектори е 6 лв.

Преди Пирин и Дунав

Утре от 15:00 на ст. Христо Ботев, ОФК Пирин Благоевград излиза във важен мач срещу един от преките си конкуренти в класирането – Дунав Русе.
Старши треньорът на орлетата Милен Радуканов сподели на днешната пресконференция, че е доволен от изявите и стараните но футболистите си, особено в последните два мача.
“Не мога да не бъда доволен от старанието на играчите. По показател на допуснати голове сме четвърти – пети в класирането, което е успех, но за съжаление бележим малко. Така както отлично се защитаваме, така трябва и да бележим голове”, сподели специалистът.
“Искам да похваля 17 годишния юноша Димитър Митев за двата прекрасни мача, които изигра. Дано и другите вземат пример, че със старание и раздаване се постигат успехи”, каза още Радуканов. Според него, Дунав играе по-добър футбол по ръководството на Милен Орачев.
“Гледахме и мачовете до момента. Определено играят добре и ще ни бъде много трудно, но въпреки това целта ни е ясна – трите точки”, категоричен бе треньорът.
Преслав Йорданов е вече на линия за двубоя, след като от Казахстан бе изпратен международния трансферен сертификат. ю

1 2