Телефон: +359 87 991 4003
Магазин: +359 88 977 1922
shop@fcpirin.com

February 2019 - FC Pirin Blagoevgrad - Official website

Пирин взе нов защитник

ОФК Пирин ще се подсили с централния защитник Милен Стоев. Роденият в Сандански бранител пристигна днес в Благоевград и ще играе със статут на преотстъпен до края на сезона. Наемът включва уговорката Стоев да не вземе участие в предстоящия в събота мач с Арда. Двубоят е от 15:30 на ст. Христо Ботев в Благоевград. Цената на билетите за домакинските мачове на Пирин до края на сезона ще бъде 4 лв.
Днес зелените проведоха възстановителна тренировка, като всички налични състезатели са в добро здравословно състояние и няма контузени, както и наказани.
Утре в 11:00 ще се проведе и редовната пресконференция на старши треньора Петър Златинов преди двубоя с Арда в събота.

Пирин загуби в Несебър

ОФК Пирин стартира със загуба официалните мачове за 2019-та година. Орлетата не успяха да вземат нещо от гостуването си на ОФК Поморие в Несебър, като допуснаха загуба с минималното 1:0.
Орлетата започнаха по-добре мача, като пресираха съперника в неговата половина, но за съжаление трудно стигаха до голови положения.
На обратния фронт, поморийци се бранеха добре и контраатакуваха опасно.
В 40-та минута, грешка в отбрана и на вратаря Димитров доведе до корнер, от който домакините се възползваха максимално и бившия състезател на орлетата Християн Казаков вкара от близо след разбъркване.
През втората част зелените вдигнаха оборотите, но отново изпитваха трудности пред сгъстената отбрана на Поморие.
Най-чистоти положение в мача бе за влезлия като резерва Димитър Благов, който проби по левия фланг и стреля опасно покрай вратата. Грозданов имаше възможност да засече удара на Благов, но бе задържан от защитник в наказателното поле. Реферът подмина нарушението и не отсъди дузпа.

ОФК Пирин картотекира осемте нови

Осемте нови състезатели на ОФК Пирин ЕООД Благоевград бяха картотекирани вчера. Това са състезателите Ахмед Адемов, Мирослав Пушкаров, Любомир Гуцев, Кирил Мутавджийски и Хуан Пабло, които са с професионални договори за по година и половина, Виктор Янев бе регистриран с аматьорски статут, а преотстъпени на Пирин са Кристофър Кюсис и Филип Димитров.

Към момента не е пристигнал сертификатът за международен трансфер за Хуан Пабло, но това се очаква да стане до ден-два. За последно той е играл за аматьорския Бедфонт Спортс в Англия.
Орлетата направиха първа тренировка вчера, като всички състезатели взеха участие. Възстановени от леките травми са Благов, Костадинов и Грозданов.

Пирин приключи контролите с класика срещу македонци

ОФК Пирин победи ФК Сака Каменица с 3:0 в последната контрола от зимната подготовка, седмица преди подновяването на шампионата на Втора лига. Двубоят се изигра пред около стотина зрители в прекрасно време за футбол на ст. Христо Ботев в Благоевград.
Зелените започнаха мача по-остро и окупираха наказателното поле на гостите. Първото попадение падна в 12-та минута, когато Хуан Пабло нахлу по левия фланг, но вместо да центрира, леко се подхлъзна и ритнатата топка заблуди вратаря на гостите, като влезе необезпокоявана във вратата.
Виктор Янев бе близо до гола след четвърт час игра, но ударът му срещна гредата.
Второто попадение падна в 55-та минута, когато Владислав Златинов бе точен от пряксвободен удар.
Трето попадение падна 10 минути преди края, като Кирил Мутавджийски стреля остро, вратарят на гостите изби в краката на Денис Ангелов, който от близко не сгреши.
Пиринци почиват от днес до понеделник, когато следобед подновяват тренировки преди гостуването на ОФК Поморие след точно една седмица.

Състав на Пирин днес: Димитров, Адемов, Пушкаров, Гуцев, Кюсис, Пабло, Любомиров, Георгиев, Бастунов, Златинов и Янев.
След почивката в игра влязоха още : Ангелски, Митрев, Митев, Цолев, Ергин, Ангелов, Михайлов и Мутавджийски.

Пирин ще изиграе последната си контрола в събота

Пирин ще изиграе последната си контрола в събота

ОФК Пирин ще изиграе последната си контролна среща в събота, когато орлетата срещат македонския ФК Саса Каменица в Благоевград. Това ще бъде шестата контрола за зелените преди подновяването на шампионата, а ако имате желание и участвате в игри на късмета, погледнете този Winbet бонус и го вземете под внимание. Двубоят е с начален час 14:30 на ст. Христо Ботев. Това ще бъде и своеобразно представяне на състава за втората част от шампионата на Втора лига.

Това е поредната контрола с македонския отбор, с който благоевградчани са в отлични отношения, благодарение на игралия за пиринци в близкото минало нападател Зоран Златковски.

За лятната подготовка, ОФК Пирин дори обмисля съвместен лагер в близкия македонски град Пехчево, където има новопостроена отлична футболна база.

До момента пиринци изиграха пет контроли, от които загубиха две – съответно от Царско Село и Лудогорец Б, направиха един равен със Сливнишки герой и постигнаха 2 победи- срещу U19 на Септември София и Вихрен Сандански. В мачовете до момента бяха ползвани 28 състезатели, като основната група от футболисти за през сезона ще бъде от 22-ма.

Група от 27 състезатели тренират в момента с Пирин, като към тях в последните два дни се присъедини националът и бивш състезател на ЦСКА-София Станислав Манолев, който прекрати договора си със столичани. Манолев поддържа форма със зелените, като участва активно в тренировъчния процес, чакайки оферта от чуждестранен клуб. Димитър Благов и Антон Костадинов тренират на облекчен режим, поради леки болки.

В първата среща от първенството на Втора лига за 2019-та година, орлетата ще играя с Поморие на градския стадион в гр. Несебър. Пиринци ще пътуват за стария приморски град в петък- 22.02, където ще проведат едно тренировъчно занимание, ден преди важния мач.

В понеделник, ОФК Пирин ще картотекира всички нови състезатели, като окончателният им брой е осем. Това са подписалите договори Хуан Пабло, Мирослав Пушкаров, Любомир Гуцев, Кирил Мутавджийски и Ахмед Адемов, преотстъпените от Дунав Русе – Крис Кюсис и Филип Димитров, както и Виктор Янев, който за сега ще бъде картотекиран като аматьор.

Не е изключено, през следващата седмица към ОФК Пирин да се присъедини още един състезател под наем, но неговото име за сега остава в тайна, поради неяснота около неговото съгласие.

С първия отбор ще продължат да тренират и юношите от набор 2000 г. – Денис Ангелов, Ивайло Михайлов, Любомир Цолев и Виктор Ергин.

От отбора бе освободен Марио Топузов, който не успя да се наложи в първия състав и от треньорския щаб решиха да му предоставят възможност за редовно участие в мачове в друг отбор.

Обрат за Пирин в петата контрола

ОФК Пирин постигна обрат в петата си поредна контрола от подготовката. Орлетата губеха на полувремето с 1:2 от Вихрен Сандански, но с два безответни гола през втората част постигнаха втора победа в тренировъчните мачове.

Мачът започна вихрено с гол на Веселин Любомиров още в 25-секунда, след като зелените пресираха добре, отнеха топката близо до наказателното поле и развиха добра атака.
В петата минута, при едно центриране от ляво, Митев не се ориентира добре и си отбеляза куриозен автогол за 1:1. В 37-та минута гостите поведоха в резултата, след като при статично положение отбраната на домакините не се ориентира правилно и Якимов от близо бе точен.
През втората част орлетата извършиха няколко смени и заиграха по-агресивно.
Златинов асистира отлично на Грозданов в 59-та минута, като последният бе безкомпромисен пред гола за 2:2. Петнадесет минути по-късно Златинов бе точен, след отличен пробив и подаване на Любомиров, за крайното 3:2.
Последната контрола от подготовката за Пирин ще бъде в събота от 14:30 на ст. Христо Ботев, а съперник ще бъде ФК Саса Каменица.

Пирин – Вихрен в с. Рилци

ОФК Пирин ще изиграе поредната си контролна среща утре. Поради състоянието на терените, мачът се мести на базата в с. Рилци, като часът остава същия – 14:30 Това е предпоследна контрола за орлетата, преди подновяването на шампионата на Втора лига. В събота е и последната, когато зелените ще се срещнат с македонския ФК Саса Каменица, отново с начален час 14:30, но на ст. Христо Ботев в Благоевград.

Пирин си върна вратар. Контрола утре в с. ...

 

 

ОФК Пирин си върна юношата на клуба и досегашен вратар на Дунав Русе – Филип Димитров. Той ще играе за орлетата до края на сезона със статут на преотстъпен. Досегашният страж на зелените Ивайло Яначков разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие.
Утре от 14:00, на базата в с. Падеш, предстои и поредната контрола за пиринци, като съперник ще бъде лидерът в Елитното първенство U19 – Септември София.
Отново утре, от 11:00, на базата в с. Рилци ще се проведе и контролата между U19 на Пирин с отбора от Трета лига – ФК Банско.

Контроли на Пирин в следващите дни

ОФК Пирин ще проведе 4-та контролна среща в събота. Орлетата ще се срещнат с лидера в Елитната група U19 на България – Септември София. Двубоят ще се играе от 14:00 на новата база в с. Падеш.
Преди нея, на базата в с. Рилци от 11:00, U19 на Пирин, водени от треньора Васил Петров, ще се изправят срещу един от добре представящите се отбори в Трета Лига – ФК Банско. За двубоя на Рилци, ще бъдат пратени за подсилване всички трениращи с мъжкия тим, които са в юношеска възраст.
Междувременно, щабовете на ОФК Пирин и ФК Вихрен се разбраха плануваната за следващата седмица контрола между двата тима в Сандански, да се играе в Благоевград. Двубоят ще се проведе на базата в с. Падеш идващата сряда и е с начален час 14:30.

1 2