Телефон: +359 87 991 4003
Магазин: +359 88 977 1922
shop@fcpirin.com

August 2019 - FC Pirin Blagoevgrad - Official website

Виданов в Пирин за две години

ФК Пирин Благоевград подписа двугодишен договор с опитния централен защитник Павел Виданов. Контрактът бе парафиран днес, като бе стартирана и процедурата за изискване на международния му сертификат от литовския Атлантис, където се състезава за последно.
Бившият национален състезател направи и първа тренировка днес с пиринци, които проведоха възстановително занимание след успешното домакинство срещу Спартак Плевен вчера.

Сладка победа за Пирин

ФК Пирин постигна сладка и първа победа у дома срещу Спартак Плевен. Орлетата доминираха през целия двубой и рядко оставяха шансове за гостите. Зелените с наложиха с 2:0, като пропуснаха доста по-изразителна победа.
Мачът започна с териториално и игрово превъзходство за домакините, като бразилецът Габриел и Златинов постоянно тормозеха отбраната на плевенчани. Именно Габриел нанесе първият удар във вратата на гостите, засичайки точно подаване от Динов.
В 37-та минута Руслан Иванов стреля опасно, а ръката помогна на защитник на Спартак, който отби топката в корнер. Главният рефер на срещата Кузманов, който дебютира днес в професионалния футбол, не се поколеба и отсъди дузпа, която бе клинично реализирана от Златинов.
Зелените бързо успокоиха мача в 50-та минута, когато след статично положение Бастунов бе най-находчив и довкара избита от вратаря на гостите топка за 2:0.
До края на мача Благов направи два сериозни пропуска след отлични контраатаки, като негов удар бе избит от голлинията в 67-та минута.
Пиринци се поздравиха със заслужени три точки и вече имат общо седем, заздравявайки позиция в средата на таблицата на Втора лига.
Следващият мач е идващата събота, а орлетата гостуват на Черноморец Балчик .

Пирин привлича Павел Виданов

ФК Пирин Благоевград е пред подпис с българския централен защитник Павел Виданов. Бившият национален състезател вече договори личните си условия и утре ще премине медицински прегледи, след което официално ще подпише договор с орлетата.
Виданов е с богат опит в професионалния футбол и поредното качествено попълнение в редиците на пиринци.
Добре дошъл Павел!

Пирин започна подготовка за неделния мач със Спартак. ...

ФК Пирин започна подготовката си за предстоящия домакински мач срещу Спартак Плевен. Орлетата направиха разбор на мача в Ловеч днес и се отправиха за късна тренировка на базата в с. Падеш.
Към отбора от вчера се присъедини белгийският защитник Глен Ван Ден Богарт. Младият бранител се подвизава на почти всички постове в отбрана и впечатлява с ръст и физика. Треньорският щаб ще преценява качествата му в следващите няколко дни.
След мача в Ловеч има само леки оплаквания от умора и тимът е без сериозни травми. Радостна новина след направен магнитен резонанс за Иван Вълчанов е, че травмата му, която го извади от мача в понеделник, не е толкова сериозна и той ще бъде на линия за следващия двубой.
В неделя, от 20:00, орлетата домакинстват срещу Спартак Плевен.

Сърцат Пирин с три точки в Ловеч

Футболистите на Пирин извоюваха първите си три точки днес.
Пиринци заслужено победиха като гост Литекс Ловеч с 1:2, като зарадваха всички привърженици на орлетата със сърцата игра и непримиримост, въпреки лошия старт на шампионата.
Зелените поведоха с два гола през втората част.
Първият бе в 56-та минута, когато отлична контра в зелено бе завършена с клиничен удар от близо на Руслан Иванов. Десет минути по-късно, Била Антонио извоюва корнер, като след заучено положение Благов центрира точно, а влезлият като резерва Контохристос бе точен с глава за 0:2.
В самия край на мача домакините върнаха едно попадение чрез Петров, но нямаха време за повече от почетен гол. В следващия мач Пирин домакинства на един от новаците във Втора Лига – Спартак Плевен.
Двубоят е в неделя от 20:00 на стадион Христо Ботев.

Мачът от днес

Пирин с проблеми преди гостуването в Ловеч

ФК Пирин има кадрови проблеми, продиктувани от травми, които може да извадят някои основни състезатели от стартовия състав в мача срещу Литекс Ловеч утре. Двадесет състезатели отпътувах тази сутрин за града на люляците, но трима имат оплаквания и за тях ще се решава в последния момент, непосредствено преди мача.
Днес пиринци ще направят една тренировка в Ловеч, а двубоят е утре от 18:00, като ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.
Добрата новина за орлетата е, че и двамата нови състезатели Конър Хендерсън и Христос Контохристос получиха картотеки и старши треньорът Иво Тренчев може да разчита на тях при нужда. Двамата се нуждаят от наваксване с физическото си състояние, но са готови да помогнат във важния мач.

Пирин подписа с гръцки защитник

ФК Пирин Благоевград продължава със селекцията от нови състезатели. Днес с отбора подписа гръцкият краен защитник Христос Контохристос. Бранителят е бивш играч на Монтана и Локомотив София. Договорът му с орлетата е за година и половина с опция за удължаване при постигане на добри резултати.

Конър Хендерсън подписа с Пирин

Конър Хендерсън е вече част от ФК Пирин Благоевград. Полузащитникът подписа договор за две години с орлетата и днес започва тренировки с отбора. Ирландецът ще бъде картотекиран до края на седмицата.
Главният мениджър на клуба Ива Уорън и управителят Венко Попов приветстваха новото попълнение, като му пожелаха най-вече здраве и да изведе отбора до постигане на поставените високи цели от ръководството.

Пирин си връща Конър Хендерсън

Ирландският полузащитник Конър Хендерсън е пред подписване с ФК Пирин Благоевград. Бившият играч на Арсенал е вече в Благоевград и уточни личните си условия по двугодишен договор с орлетата. Утре той ще премине медицински тестове и се очаква да подпише контракта си с клуба.
Халфът остави отлични впечатления с изявите си по българските терени с екипа на Пирин до преди година и половина, и треньорският щаб ще разполага с едно доказано име в средата на терена за предстоящите битки във Втора Лига.
Welcome back Conor!

1 2