Дженифър Къри ще пази вратата на Пирин Лейдис през новия сезон. Родена е в Единбург, Шотландия на 24 юни 1996 г. Кариерата й преминава през Хибърниън и Харт ъф Мидлотиън в нейната родина. Определя се като фенка на Хартс. Играе и в САЩ с екипа на Уенстърн Илиноис Юнивърсъти. Националка на Шотландия в девическите отбори до 17 и до 18 години. Ето какво сподели първата чужденка в историята на нашия отбор пред www.fcpirin.com
– Здравей, Джени. Как ти се струва България? Как се чувстваш тук?
– България е много красива. Харесвам страшно много планините тук. Хората са добри и гостоприемни. Като цяло се чувствам доста добре тук.
– От кога играеш футбол?
– Играя футбол от много малка, реално играя откакто се помня – от пет годишна. От 19 години насам съм на футболното игрище.
– Пирин Лейдис се готви за исторически дебют в Държавното първенство при жените. Как върви подготовката ви?
– Настроението ни е добро. Тренираме здраво и с позитивна настройка. Мисля, че отборът успя да се сработи. За това помогна много лагерът в Равда, който изкарахме миналата седмица.
– Как определяш нивото на женския футбол в България?
– Нивото е добро. Радвам се, че Пирин върви нагоре. Това е много важно. Има голям потенциал в този отбор и се надявам да го разгърнем заедно.
– Какви са амбициите ти с Пирин Лейдис?
– Искам да постигна колкото се може повече. Надявам се, че ще мога да помогна на отбора, да се развие и също така да стана по-добра на терена от това, което съм в момента.
– Как оценяваш направеното от клуба като условия и организация до момента?
– Пирин има чудесни тренировъчни игрища. Стадионът е прекрасен. Настанена съм в хубав хотел в центъра на прекрасния Благоевград. Всичко е чудесно. Очакваме новите ни екипи и нямаме търпение да започнем сезона.
– Научи ли някои думи на български вече?
– Момичетата ме учат всеки ден по нещо! Започвам да хващам основата. От три седмици съм тук, но вече разбирам доста неща! Искам да науча български.
– Коя е най-добрата ти приятелка в отбора?
– Общувам с всички в отбора. С тези, които говорят английски е по-лесно, разбира се. Най-приятно, и в същото време смешно, е че успявам да направя добра приятелска връзка и с момичетата, които не говорят английски. С всички сме в прекрасни отношения.
– Харесва ли ти Благоевград?
– Благоевград е прекрасен град. Харесвам спокойствието тук. Тепърва ще опознавам града, но съм с прекрасни впечатления от него.
– Успя ли да пробваш типично български ястия?
– От първия ден насам хапвам шопска салата! Много ми харесва. Без съмнение едно от любимите ми неща за ядене. Пробвах и таратор, но не съм толкова впечатлена. С удоволствие хапвам мусака.
– Каква музика обичаш?
– Зависи от ситуацията. Преди мач слушам повече Рop/EDM, но когато си почивам, предпочитам да слушам релаксираща, алтернативна музика.