Продължаваме да градим


От днес трите отбора от Елитна Академия Пирин, които ще се състезават в Елитните първенства на БФС ще разполагат с GPS системата Polar Team Pro, която ще следи изминатото разстояние от играчите на мачове и тренировки, тяхното натоварване, време за възстановяване. Системата също така следи сърдечния ритъм в реално време на играчите, зоните на натоварване и ще дава мигновена информация на треньорите за моментното състояние на футболистите по време на двубоите и по време на тренировъчния процес. С модерната система ще бъдат снабдени отборите ни във възрастите U15, U17 и U19.
Това е поредната новост в последните дни в Академията Пирин след въвеждането на функционалните тестове и сътрудничеството с Гимнастически клуб „Пирин“, с цел утвърждаването на нидерландската методика “EcoCoaching”.

Какво предстои?


Отборите от Елитната Академия и женския отбор на ФК Пирин ще преминат през лабораторни изследвания за по-детайлно въвеждане на техните данни и по-прецизен контрол над тяхното представяне и състояние.
До края на другата седмица се очаква да пристигне и пълната екипировка за всички деца от Елитната Академия.
Всеки футболист от Елитната Академия ще получи напълно безплатно персонализирана тренировъчна и официална екипировка на марката “Errea”.
До края на месеца към клуба ще се присъединят екип от физиотерапевти, които ще се включат в кондиционния отдел на клуба и ще обгрижват играчите ежедневно в тренировъчните занимания и мачове.
В началото на другия месец се очакват първите контроли срещу съперници от новосформираните елитни групи – Локомотив София и Локомотив Пловдив при U17 и U15.