Защитникът на Пирин (Благоевград) Александър Дюлгеров сподели очакванията си за предстоящото гостуванe на Созопол от поредния кръг на Втора лига. Ето какво каза бранителят пред www.fcpirin.com

– Александър, здравей. Какво е настроението в нашия лагер преди гостуването на Созопол?

– Здравейте. Настроението е приповдигнато. Спечелихме първите три мача от началото на пролетния дял на шампионата без да допуснем гол. Надяваме се да продължим по същия начин.

– Пирин е лидер в класирането. Дава ли ви това допълнително самочувствие и увереност?

– Да. Целта ни е да продължим в същия дух. Още от самото начало искахме да оглавим класирането и мисля, че това в момента е напълно заслужено.

– Нямаме допуснат гол в първите три кръга от пролетта. Какво променихме, за да се подобри толкова осезаемо формата ни в защита?

– Не мисля, че нещо конкретно сме променили в сравнение с първия полусезон. Просто в началото не бяхме толкова добре сработени, защото бяхме нов отбор. Сега сме стиковани и има доста по-голям синхрон. Така вече разкриваме потенциала ни по-лесно, което е напълно нормално.

– След наказанието на капитана Николай Бодуров играеш като двойка в центъра на защитата със Стилиян Николов. Лесно ли свикнахте да действате като тандем в отбрана?

– Със Стилиян сме играли преди това в друг отбор заедно (б.р Септември), така че се познаваме отлично. С Николай Бодуров също сме играли преди това, така че и с него имаме добър синхрон. Няма значение с кой играя като двойка. Важното е, да се представяме добре и да вървим напред към изпълнението на целта ни.

– През първия полусезон играеше отляво на защитата. Сега по-удобно ли се чувстваш?

– Моята основна позиция, както знаете, е на десен защитник. Мога да играя и като централен бранител, каквато роля изпълнявам в момента. Но аз съм готов да дам максимума за доброто представяне на отбора, без значение на кой пост играя. Важното е отборът да побеждава.

– Какво да очакваме от гостуването в Созопол?

– Определено ще бъде тежко гостуване. Те са много добри домакини. Никой не е успял да ги победи до момента на техния терен. Надявам се, че тази серия ще намери своя край след нашето гостуване. Ще търсим победата, за да се утвърдим на върха. Готови сме да продължим успешната серия.

– Какво ще кажеш на нашите фенове? Какво да очакват от вас до края на сезона?

– Могат да бъдат сигурни, че ние ще дадем максимума от себе си във всички мачове до края на сезона. Футбол е, понякога не се получава това, което искаш, но когато си сигурен, че си дал всичко от себе си, си спокоен. Ще работим здраво, за да се върнем в елита на българския футбол и там да покажем, че пиринският дух е жив. Надявам се, че скоро ще има публика на стадионите и хората ще могат да ни подкрепят.

– Благодаря и успех!

– Благодаря!