Уважаеми орлета,

Във връзка с предстоящия днес първи мач за сезона за ФК Пирин Благоевград и очаквания голям интерес към двубоя, както и някои нови мерки за сигурност и достъп до стадион Христо Ботев, бихме искали да обърнем внимание на всички вас към новите правила и ред на територията на съоръжението:

  1. На служебния вход и паркинг, достъп ще получават само закупилите си VIP абонамент за сезон 2019/20, както и всички технически и служебно ангажирани лица ( акредитирани журналисти ), свързани с провеждането на двубоя, както и автомобили на инвалиди с над 50% решение от ТЕЛК.
  2. Достъпът за привърженици ще се извършва само през главния вход на стадиона, който е от към улица „Трети Март“. През главните входове се влиза само през турникетна система с четири подстъпа, като с оглед новата система и неопитността на проверяващите служители, молим уважаемите фенове да заповядат на стадиона 15-20 или 30 минути по-рано от обикновено.

ВАЖНО: Вратите на стадион Христо Ботев няма да се отварят на полувремето на мача. Всеки излизащ от съоръжението привърженик може да стори това през турникетната система до 70 мин. на двубоя, като след това изходът ще бъде напълно свободен.
Притежателите на абонаментни карти имат право на един вход и изход в рамките на 4 часа около двубоя, чекирайки се през турникета. И за тях, изходът ще бъде свободен след 70-таминута и не е необходимо чекиране през турникет.

  1. С оглед започващи реконструкции по трибуните, за ползване от главния сектор са определени три разделения, на така наречените букви И, Р и И. Всяка счупена седалка в тези разделения е заменена със здрава и ще бъде облечена в платнено покритие за по-голямо удобство.
  2. На главния вход ще се продават тениски ( не мачова екипировка ) на Пирин, както и платнени шалове на цена 15 и 12 лв. Мачова екипировка за привържениците се очаква да пристигне в следващите 10 дни.

Благодарим Ви за разбирането и Само Пирин!