ОФК Пирин започна зимната си подготовка за шампионата на Първа Лига днес. Тържествен водоствет ознаменува събитието като по традиция, а старши треньорът Милен Радуканов изведе 23-ма състезатели. Сред тях бяха трима нови играчи – Ивайло Тодоров, който е почти сигурно ново попълнение идващо от Локомотив Г.Оряховица, както и Тихомир Костурков и Вайс Вранчев, които са

на проби. След почивка изкарана след тежка контузия на миналата зимна подготовка се завръща и Манол Чапов.
Утре пиринци ще направят медицински изследвания, а в петък функционални. Именно след тях, Тодоров се очаква да подпише и договор със зелените.
Подготовката ще премине първоначално в домашни условия, като в края на месеца ще се проведе и минимум 12 дневен лагер в Турция, където ще се проведат и повечето контролни срещи. Възможно е един мач да се изиграе и в Благоевград, непосредствено преди отпътуването за южната ни съседка.
Старши треньорът Милен Радуканов сподели, че очакванията му за селекцията преди шампионата се простират в 2-3 имена, които да подсилят най-невралгичните постове.
„Благодаря още веднъж на кмета Атанас Камбитов за предоставената възможност да работя в Пирин. Мисля, че с моя екип и ръководството се справяме добре с оглед условията. Тук сме за да работим, и денонощно ще работим за поставената цел – запазване на място в Първа Лига.“, обясни още Радуканов.
Управителят на клуба Венко Попов обясни ситуацията около и в клуба. „ Няма да сме разточителни, а все повече и повече ще започваме да разчитаме на нашите кадри. Създадени са ни условия, които вече е време да започната да дават резултат и да интегрираме повече деца от школата. С минимален брой футболисти от вън, ще се връщаме към корените си – а именно един отбор съставен основно от играчи от школата на клуба.“, обясни той.