ОФК Пирин претърпя поражение с 0:2 на старта на контролните срещи от подготовката за новия шампионат на Втора Лига. Орлетата отстъпиха на Кариана Ерден с две попадения паднали през втората част, когато в игра за пиринци влязоха болшинството състезатели, които са дошли на проби.
През първата част зелените показаха на няколко пъти, че могат да атакуват опасно, но до чисти положения почти не се стигна. В същото време отбраната на пиринци се справяше добре и символичните гости от Ерден също не стигнаха до опасности пред вратата на завърналия се в състава Веселин Ганев.
След хокейната смяна на полувремето орлетата бяха бързо шокирани с две попадения. В 50-та минута Игнатов бе точен с премерен удар по диагонала, а в 57-та Трифонов изпълни отлично пряксвободен удар и матира Ангелски. Ерденци стигнаха и до греда след удар на Бастунов в 68-та минута. Единственото по-чисто положение за Пирин бе пропиляно от Янев, който засече едно центриране от дясно, но топката мина покрай страничния стълб.
Следващият мач за Пирин е в събота на базата в с. Падеш, когато в 11:00 благоевградчани ще срещнат състава на безработните професионалисти.

Състав на Пирин: Ганев, Митрев, Адемов, Пушкаров, Бастунов, Р.Иванов, Петров, Благов, Михайлов, Салгадо и Цолев.
След почивката в игра влязоха Ангелски, Пангев, Гроздин, Митев, Гуцев, Петров, И. Иванов, В.Иванов, Пабло, Петров, Мутавджийски, Янев, Георгиев, Ергин и Любомиров.