Красимир Петров и Васил Петров е новият треньорски тандем начело на представителния отбор на Пирин. Красимир Петров е бил част от школата на Левски (София) и е водил представителния отбор на ЦСКА 1948 в Първа лига. В петък, 8 юли, той ще навърши 41 години.

Съставът на треньорския щаб остава непроменен, като към него, като помощник треньор се присъединява Манол Занев, който до момента работеше в школата на клуба.

“Не съм се колебал и за секунда, когато получих поканата от Манолев и Дяков да поема отбора. Това е клуб с история и е изключителна чест да съм треньор на този отбор. След като съм се съгласил за мен не е проблем, че не съм водил подготовка. Наясно съм в какво състояние се намира отборът. Колегите са си свършили добре работата. От тук нататък поемам аз нещата. За цели не сме си говорили. Аз съм си поставил цели да виждам един Пирин, който не се страхува от никой. Пирин, който играе гордо и със самочувствие. Искам да виждам един Пирин, който да пълни трибуните на стадиона. Това са моите цели”, бяха първите думи на Красимир Петров.

Новият треньорски тандем бе представен на пресконференция на стадион „Христо Ботев“, на която присъстваха президентът Станислав Манолев, изпълнителният директор Велислав Елезов и техническият директор Светослав Дяков.

“Искам да благодаря на Краси Петров, че се съгласи да поеме отбора. Знае нашите виждания. Той е наясно, че имаме сплав от опитни и млади футболисти. Искаме да правим млади играчи. С Дяков сме обединени в каузата да работим повече с български футболисти. Той е млад треньор, който има съвременни виждания, нови методики. Краси ще бъде полезен. На футболния терен ще говорим повече”, каза президентът на тима Станислав Манолев.