Ръководството на ФК Пирин (Благоевград) посрещна с изненада появилата се в няколко печатни и онлайн издания информация, свързана с увеличението на клубния бюджет при евентуално участие на представителния отбор в Първа лига.

ФК Пирин е финансово осигурен клуб, но посоченият във въпросната публикация бюджет не кореспондира с неговите реални измерения. Също така, държим да опровергаем и твърдението, че ръководството ще преговаря с Община Благоевград за увеличение на бюджета за предстоящия сезон.

Ние сме наясно, че всяка община има своите приоритети и усилията са насочени към тяхното изпълнение, особено в условията на пандемия. В тази връзка, клубът напълно съзнава, че Община Благоевград има огромен брой ангажименти за изпълнение, така че, не смятаме за уместно да претендираме за увеличение на вече гласувания ни бюджет.

Условията на световна пандемия налагат оптимизиране на разходите и прагматични финансови решения, към които ръководството и мениджърът г-н Уорън Фийни вече са се насочили.

ФК Пирин (Благоевград) призовава за спазване на коректност и точност при поднасянето на информацията, свързана с клуба в медийното пространство.