Мениджърът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни сподели очакванията си преди гостуването на Созопол от 21-ия кръг на Втора лига. Ето какво сподели наставникът на „орлетата“ пред www.fcpirin.com.

– Г-н Фийни, здравейте. Как върви подготовката за гостуването в Созопол?

– Здравейте. Подготовката върви нормално. Програмата е наситена, което като цяло е по нашия вкус. Както знаете, Юлиян Попев е с травма от мача със Септември (Симитли). Контузията му е в областта на адуктора. Красимир Станоев и Преслав Йорданов също имат травми. Има въпросителни относно участието им в мача.

– Пирин е първи в класирането, с три победи от три срещи и без допуснат гол от началото на пролетния дял на шампионата. На какво отдавате отличната форма, демонстрирана от отбора?

– Много съм доволен от старанието и дисциплината в отбора. Футболистите спазват указанията и успяват да изпълнят на мачовете, това което работим по време на тренировките. Направихме добра подготовка, което мисля, че дава резултат. Фактът, че не допускаме голове е допълнителен бонус към серията от позитивни резултати на нашия отбор. Защитата се справя много добре, но това важи за всички в отбора, защото, както знаете защитата започва още от полето на съперника. Подобрението в отбрана е плод на усилията на целия отбор и помага за подобрението на представянето ни.

– Първото място дава ли допълнигелна мотивация и увереност?

– Да, към този момент мога да кажа, че отборът играе с голяма мотивация. Момчетата се борят здраво за всеки сантиметър по терена. Което е много важно. Имам приятел, морски пехотинец, който следи нашите мачове. Той се шегува, че футболистите на Пирин играят като войници. Влизат в здрава битка, за да защитават името на отбора, а и своето име. Това е наистина важно.

– Какво си спомняте от мача със Созопол, който тимът ни спечели с 4:1 в Благоевград през лятото?

– Помня, че беше сравнително равностоен мач през първото полувреме. Вкарахме гола, но после ни изравниха с хубаво попадение. После дойдоха нашите два бързи гола, които всъщност решиха и развоя на срещата.

– Какво да очакваме от предстоящото гостуване край морето?

– Созопол е много силен домакин. Чака ни здрава битка. Те нямат загуба у дома до момента и се представят отлично на свой терен. Това е един много добре организиран отбор, който играе с огромно желание и себераздаване. Ще бъде тежък мач и това е ясно на всички. Но ние имаме своите силни страни, които ще се опитаме да използваме по най-добрия начин.

– Шампионатът навлиза в решаваща фаза. Говори се, че има възможност да позволят на феновете да се върнат на трибуните. Какво мислите по този въпрос?

– Феновете на Пирин са нашата голяма сила. Наистина постепенно се насочваме към финалната права на първенството и ще бъде чудесно, ако позволят на нашите привърженици да се върнат на трибуните. Подкрепата е много силна и ние я усещаме. Момчетата я усещат и това ни окрилява. Надявам се скоро да има решение. Но разбира се, всичко трябва да бъде съгласувано с противоепидемичните мерки, така че да не се рискува здравето на хората.

– Благодаря и успех!
– Благодаря!