Пирин спечели последната си приятелска среща преди началото на първенството във Втора лига. На стадион “Христо Ботев”, „орлетата“ победиха завършилия на осмо място през миналия сезон в Първа лига отбор на Арда с 2:0.
Двете попадения отбеляза Антон Карачанаков, който се разписа през второто полувреме с далечен удар в 60-ата минута и от дузпа в 80-ата минута. Карачанаков приключва подготовката като голмайстор на отбора с четири попадения на своята сметка, след като се разписа и два пъти и срещу Пирин (Разлог) по-рано през месеца.
Тимът ни игра за първи път с новите екипи, които скоро ще бъдат на разположение в нашия Фен Шоп в Благоевград, както и на онлайн магазина ни https://fcpirin.com/shop/. Повторен дебют за Пирин направи Станислав Манолев, който се появи на терена в 63-ата минута на мястото на Джон Айна. Първи мач на вратата по време на подготовката направи Петър Петров, който се завърна на терена след месец контузия. В петък, 7 август, от 17:45 ч. тимът ни излиза срещу Хебър (Пазарджик) в мач от първия кръг на новия сезон във Втора лига.
Първата ситуация за гол се откри пред Красимир Станоев, които в 12-ата минута шутира от далечна дистанция, но Васил Симеонов успя да избие в корнър. В 32-ата минута Иван Коконов стреля с глава покрай вратата, пазена от Петър Петров. Две минути по-късно Карачанаков шутира над вратата от пряк свободен удар.
В 50-ата минута Карачанаков бе намерен с центриране от дълбочина, последва успоредно подаване към Преслав Йорданов, който се размина на сантиметри с топката пред вратата на Арда.
В 60-ата минута Карачанаков откри резултата. Халфът запази добре топката, отвори си пространство за изстрел и прати топката в мрежата под плонжа на вратаря Месут Юсуф с шут извън границата на наказателното поле. В 63-ата минута Станислав Манолев дебютира отново с фланелката на Пирин, след като замени Джон Айна.
В 80-ата минута Антон Карачанаков удвои преднината на Пирин от дузпа, отсъдена за нарушение на Матеус Леони срещу влезлият като резерва Иван Тасев в наказателното поле. До края на срещата Арда опита няколко атаки, които не застраши реално вратата на Петър Петров.
ПИРИН – АРДА 2:0
1:0 Антон Карачанаков (60), 2:0 Антон Карачанаков (80, д.)
Стартов състав на Пирин (Благоевград):
Петър Петров, Стилиян Николов, Николай Бодуров, Александър Дюлгеров, Александър Бастунов, Красимир Станоев, Конър Хендерсън, Джон Айна, Спас Георгиев, Антон Карачанаков, Преслав Йорданов.
През второто полувреме в игра влязоха: Станислав Манолев, Иван Тасев, Джордж Оукли, Димитър Алексиев, Асен Либяховски
Арда (Кърджали):
Васил Симеонов, Милен Стоев, Петко Ганев, Матеус Леони, Милен Желев, Лъчезар Котев, Румен Руменов, Александър Георгиев, Иван Коконов, Ловре Кнежевич, Спас Делев.
През второто полувреме влязоха: Месут Юсуф, Иван Тилев, Емил Мартинов, Светослав Ковачев, Деян Лозев, Бубняр, Мартин Ковачев, Михаил Александров.
Съдия: Николай Йорданов
Снимки www.sportal.bg