В петък, 17 септември, от 18:15 ч. Пирин среща Арда. Двубоят ще се проведе на стадиона в град Кърджали и е в рамките на 8-ия кръг от надпреварата. „Орлетата“ ще се опитат да стигнат до втора победа от началото на сезона, докато предстоящият ни съперник има една победа, две равенства и две поражения до момента. Тимът от Кърджали е и с два мача по-малко, докато Пирин е с един мач по-малко. Домакините заемат заемат 11-та позиция в класирането, а Пирин е на 13-то място. Рефер на срещата ще бъде Георги Кабаков.

Въпреки напускането на старши треньора Николай Киров и трима от основните футболисти на тима, участникът в европейските турнири Арда остава един от най-качествените отбори в Първа лига. Новият старши треньор Георги Чиликов дебютира с поражение с 1:2 срещу Ботев (Пловдив) в миналия кръг. Пирин пък отстъпи при гостуването си на Локомотив (София) в среща със скандално съдийство.

Мениджърът на Пирин Уорън Фийни сподели мнението си за двубоя пред www.fcpirin.com
„Очаква ни поредният труден мач. В него ще се опитаме да покажем по-добра игра от миналия двубой, а срещу себе си ще имаме добър отбор, въпреки промените, които настъпиха в последните дни там. Те разполагат с отлични играчи като Иван Тилев, Спас Делев и Тонислав Йорданов, които са много добри футболисти. Познавам треньора им Георги Чиликов, тъй като беше помощник треньор в Берое. Той е млад треньор с бъдеще и му пожелавам успех, но не и за нашия мач, разбира се.
Ние също имаме добри играчи. Знаем, че очакванията след шампионската титла във Втора лига през миналия сезон бяха големи, но сме още в началото на първенството, а пътят е дълъг.

За мача в Кърджали в състава се връща Станислав Костов, което е добра новина за нас. Отново ще бъдем без наказания Манолев и трайно контузения Бодуров.

Навлизаме в интензивен период от срещи, включващ и двубоя за купата следващата седмица, но гледаме мач за мач. Предстоящият двубой е най-важен и се надявам да се поздравим с успех“ заяви Уорън Фийни.