МАЧЪТ
В двубой от 6-ия кръг на Втора лига Пирин приема Спортист (Своге). Срещата е в събота, 12 септември, от 19:00 ч. Главен арбитър на мача е Иван Иванов, а негови асистенти ще бъдат Георги Георгиев и Мартин Русев.
КЛАСИРАНЕ
Пирин е на 8-ма позиция в класирането, с актив от 7 точки и голова разлика 11:8. До този момент тимът ни има две победи, едно равенство и две загуби.
ПОСЛЕДНИЯТ НИ МАЧ
Преди паузата за националните отбори Пирин допусна втората си загуба от началото на сезона, след като отстъпи при гостуването на Лудогорец 2 с 2:3. Преслав Йорданов и Джон Аийна дадоха преднина на нашия отбор в рамките на първите 14 минути, но в крайна сметка допуснахме обрат.
НОВИНИ ОКОЛО СЪСТАВА
Извън плановете за предстоящия мач остава наказаният Спас Георгиев. Поради контузия извън групата е нападателят Джордж Оукли, а младият Иван Тасев все още не е напълно готов след операция на херния. Вратарят Франческо Руберто се връща в групата, след като се възстанови от контузия. Защитникът Александър Дюлгеров се възстанови от травма и е твърде вероятно да попадне в разширения състав за предстоящия двубой.
УОРЪН ФИЙНИ: „Работихме добре по време на паузата“
„Готови сме за мача, уверени сме в предстоящото ни добро представяне. Радвам се, че двама от нашите футболисти се завръщат в отбора след контузии – Франческо Руберто и Александър Дюлгеров, но специално с Дюлгеров трябва да сме предпазливи, за да не допуснем усложнение. За него ще се решава до последно. В миналия мач успяхме да поведем с 2:0 и след това допуснахме обрат. Момчетата бяха разочаровани, но в крайна сметка съм сигурен, че са разбрали грешките си, и ще ги поправят. Съперникът е с нов треньор и ще се опита да покаже възможно най-доброто си лице. Ние уважаваме отбора на Спортист, но ще направим всичко, за да наложим нашите идеи в това домакинство. Отбелязваме доста голове, което е положително, работихме върху много неща по време на паузата, все още сме в началото на сезона и доста детайли се уточняват. Надявам се, че ще направим добро представяне утре, и че ще се поздравим с успех“, каза мениджърът Уорън Фийни пред www.fcpirin.com
НИКОЛАЙ БОДУРОВ: „Надявам се, че най-накрая ще запишем „суха мрежа“
„Очакванията ми за предстоящия мач, са като за всеки мач – да победим. Резултатът е без значение, надявам се – най-накрая да запишем „суха мрежа“. Очаквам добра игра и победа. В сравнение с мача с Лудогорец, трябва да променим поведението си на терена и да спазваме тактическа дисциплина. По време на паузата работихме добре, наблегнахме и на физическата подготовка. Сега е време да покажем на терена, това което сме тренирали и да спечелим трите точки. Знаем, че нашите фенове не са свикнали на тези резултати, особено във Втора лига, но все пак, нека дойдат на стадиона, за да ни подкрепят. Очакваме подкрепа от тях в събота“, заяви капитанът Николай Бодуров пред официалния сайт на нашия клуб.
ГОЛМАЙСТОРИТЕ ДО МОМЕНТА
Преслав Йорданов 4 гола, Антон Карачанаков 2, Джон Аийна 2, Красимир Станоев 1, Стилиян Николов 1, Конър Хендерсън 1.
СЪПЕРНИКЪТ
През миналия сезон Спортист (Своге) завърши на трето място в Югозападната Трета лига. Тимът от Своге получи правото да запълни освободеното място в състава на групата, след решение на ИК на БФС, взето въз основа на доклад от експертна комисия, оценила базите и стадионите на отборите кандидати за попълване на Втора лига. От началото на настоящия сезон Спортист има 1 победа, 1 равенство и 3 загуби с голова разлика 4:8.
Мачът на стадион „Христо Ботев“ ще бъде абсолютен дебют за Ивайло Василев като старши треньор в професионалния футбол. Младият специалист идва в тима от Своге от ДЮШ на Славия, където е водил формацията на „белите“ до 19 г. Валисев е бивш помощник треньор в Спартак (Плевен) във Втора лига.